Čorba od koprive omiljena je najvećim gurmanima: Sprema se brzo i lako, uz samo 2 sastojka
Kad jednom probate ovu čorbu praviti ćete je iznova i iznova
Čorba od koprive je ukusna i zdrava, a pritom se jednostavno pravi. Sve što vam je potrebno je nekoliko sastojaka među kojima je glavni kopriva, blender ili štapni mikser. Posna čorba od koprive je odličan izbor, ali mi vam predlažemo gurmansku - sa pavlakom i krckavim krutonima!
Sastojci:
4 šolje svežih listova koprive (koristite rukavice kada rukujete njima)
1 kašika maslinovog ulja
1 srednji luk, isečen na kockice
2 čena belog luka, mlevenog
1 veliki krompir, oljušten i isečen na kockice
4 šolje čorbe od povrća ili piletine
1/2 šolje pavlake za kuvanje
So i biber po ukusu
Krutoni ili tostirani hleb za ukras
Recept:
Koristite rukavice za rukovanje koprivom da vas ne bi ožarila, listove koprive dobro isperite da biste uklonili prljavštinu. Odrežite sve čvrste stabljike i odbacite ih. Ostavite na stranu.
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk iseckan na kockice i iseckan beli luk. Dinstajte dok luk ne postane providan, a beli luk zamiriše, oko 3-4 minuta. Dodajte krompir isečen na kockice u šerpu i kuvajte još dva minuta, povremeno mešajući. Pažljivo dodajte listove koprive u šerpu. Pomešajte ih sa ostalim sastojcima i kuvajte oko dva minuta dok ne uvenu.
Sipajte čorbu od povrća ili pilećeg mesa, pazeći da su sastojci potpuno pokriveni. Dovedite do ključanja, a zatim smanjite vatru. Pokrijte šerpu i dinstajte oko 15-20 minuta, ili dok krompir ne omekša.
Koristeći štapni mikser, blendirajte čorbu dok ne postane glatka i kremasta. Uvek možete i da koristite stojeći blender, u tom slučaju je usitnite 30-45 sekundi na velikoj brzini.
Vratite čorbu od koprive u šerpu i umešajte gustu pavlaku da dobijete bogatu, kremastu teksturu. Začinite solju i biberom po ukusu. Čorbu od koprive sipajte u činije i ukrasite krutonima ili prepečenim hlebom.
Uživajte u svojoj hranljivoj čorbi od koprive! Kopriva je poznata po svom jedinstvenom ukusu i zdravstvenim prednostima, što sve čini ovu čorbu i ukusnom i hranljivom.
KOKOS ČIZKEJK BOLJI OD KLASIČNOG Desert za pamćenje koji budi uspomene sa mora
Fenomenalan desert koji miriše na more.
ĆUREĆA SALATA Iskoristite ostatke na gurmanski način, napravite obrok kome nema mane
Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi
BURGER OD LOSOSA Sprema se za samo 20 minuta, a ukus je kao iz najboljeg restorana
Dvadeset minuta kasnije, uživaćete u mekanom i sočnom burgeru
POSNI KOLAČ SA MUSKANTNOM TIKVOM Ovakav do sada sigurno niste probali, aroma cimeta mu daje poseban ukus!
Kolač sa muskantnom tikvom je božanstven, a cimet mu daje dodatni šmek.
OSLIĆ IZ RERNE Ukoliko postite, nema greške sa ovim izborom, meso će se lepiti za prste!
Savršena za one koji poste.
Komentari (0)