Gurmanska pica s kulenom i fetom i fokača
Bakina vanglica nesebično deli svoje kulinarske tajne s vama.
Gurmanska pica s kulenom i fetom
Sastojci:
400 g brašna
200 ml mleka
1 suvi kvasac
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
30 ml ulja
Za nadev:
150 g kulena
200 g feta sira
sos od paradajza
100 kačkavalja
origano
masline
rukola
Priprema:
U polovinu mlakog mleka dodajte suvi kvasac, šećer i kašiku brašna. Ostavite da kvasac proradi, a zatim umešajte ostale sastojke. Testo ostavite da naraste, a zatim ga prstima razvucite na podmazan pleh. Prelijte testo sosom, a onda stavite kulen, rendani kačkavalj i fetu. Pospite origano i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni 15 minuta. Gotovu picu pospite rukolom.
Bakina vanglica
Fokača
Sastojci:
500 g brašna
100 ml mlakog mleka
200 ml mlake vode
100 ml maslinovog ulja
1 suvi kvasac
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
ruzmarin
malo krupne morske soli
Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac, šećer i kašiku brašna da kvasac proradi. Zatim umešajte toplu vodu, brašno, ulje i kašičicu soli. Prekrijte testo providnom folijom i ostavite da naraste. Testo izlijte u pleh obilno podmazan maslinovim uljem. Prstima prođite celu površinu testa koju ste prelili s još malo ulja, pospite krupnom solju i listićima ruzmarina. Ostavite da odstoji još pola sata pre pečenja te je ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.
Možda vas zanima:
ITALIJANSKI ZALOGAJI Recept za fokaču sa čeri paradajzom koju možete poslužiti kao meze ili obrok
Fokača je italijanski ravan hleb sa nadevom.
LIČI NA PICU, ALI NIJE Fokača je italijanska pogača, idealna za druženje s prijateljima
Fokaču možete da poslužite kao doručak, večeru ili da je isečete na komade veličine zalogaja i poslužite kao meze uz sir, suhomesnate proizvode i salatu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)