Gurmanska pica s kulenom i fetom i fokača

alo.rs/S. Đ.

19:46

Bakina vanglica 0

Bakina vanglica nesebično deli svoje kulinarske tajne s vama.

Gurmanska pica s kulenom i fetom i fokača
Bakina vanglica

 

Gurmanska pica s kulenom i fetom

Sastojci:

400 g brašna

200 ml mleka

1 suvi kvasac

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

30 ml ulja

Za nadev:

150 g kulena

200 g feta sira

sos od paradajza

100 kačkavalja

origano

masline

rukola

Priprema:

U polovinu mlakog mleka dodajte suvi kvasac, šećer i kašiku brašna. Ostavite da kvasac proradi, a zatim umešajte ostale sastojke. Testo ostavite da naraste, a zatim ga prstima razvucite na podmazan pleh. Prelijte testo sosom, a onda stavite kulen, rendani kačkavalj i fetu. Pospite origano i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni 15 minuta. Gotovu picu pospite rukolom.

 

Gurmanska pica s kulenom i fetom i fokača Bakina vanglica
 

 

 

Fokača

Sastojci:

500 g brašna

100 ml mlakog mleka

200 ml mlake vode

100 ml maslinovog ulja

1 suvi kvasac

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

ruzmarin

malo krupne morske soli

 

Priprema:

U mlako mleko stavite kvasac, šećer i kašiku brašna da kvasac proradi. Zatim umešajte toplu vodu, brašno, ulje i kašičicu soli. Prekrijte testo providnom folijom i ostavite da naraste. Testo izlijte u pleh obilno podmazan maslinovim uljem. Prstima prođite celu površinu testa koju ste prelili s još malo ulja, pospite krupnom solju i listićima ruzmarina. Ostavite da odstoji još pola sata pre pečenja te je ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni  i pecite oko pola sata. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading