Gurmanska pica s kulenom i fetom i fokača
Bakina vanglica nesebično deli svoje kulinarske tajne s vama.
Gurmanska pica s kulenom i fetom
Sastojci:
400 g brašna
200 ml mleka
1 suvi kvasac
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
30 ml ulja
Za nadev:
150 g kulena
200 g feta sira
sos od paradajza
100 kačkavalja
origano
masline
rukola
Priprema:
U polovinu mlakog mleka dodajte suvi kvasac, šećer i kašiku brašna. Ostavite da kvasac proradi, a zatim umešajte ostale sastojke. Testo ostavite da naraste, a zatim ga prstima razvucite na podmazan pleh. Prelijte testo sosom, a onda stavite kulen, rendani kačkavalj i fetu. Pospite origano i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni 15 minuta. Gotovu picu pospite rukolom.
Bakina vanglica
Fokača
Sastojci:
500 g brašna
100 ml mlakog mleka
200 ml mlake vode
100 ml maslinovog ulja
1 suvi kvasac
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
ruzmarin
malo krupne morske soli
Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac, šećer i kašiku brašna da kvasac proradi. Zatim umešajte toplu vodu, brašno, ulje i kašičicu soli. Prekrijte testo providnom folijom i ostavite da naraste. Testo izlijte u pleh obilno podmazan maslinovim uljem. Prstima prođite celu površinu testa koju ste prelili s još malo ulja, pospite krupnom solju i listićima ruzmarina. Ostavite da odstoji još pola sata pre pečenja te je ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.
Možda vas zanima:
ITALIJANSKI ZALOGAJI Recept za fokaču sa čeri paradajzom koju možete poslužiti kao meze ili obrok
Fokača je italijanski ravan hleb sa nadevom.
LIČI NA PICU, ALI NIJE Fokača je italijanska pogača, idealna za druženje s prijateljima
Fokaču možete da poslužite kao doručak, večeru ili da je isečete na komade veličine zalogaja i poslužite kao meze uz sir, suhomesnate proizvode i salatu.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)