BEZ KVASCA I ČEKANJA DA NARASTU Brzinske pogačice koje se prave sa konjakom!
Odlične su za brzi doručak ili večeru, a deca ih mogu poneti sutradan za užinu.
Brze pogačice
Sastojci:
300 g brašna
150 g putera
1 prašak za pecivo
3 žumanceta
50 ml konjaka
1 jaje
1 kašičica soli
100 g kisele pavlake
mleko po potrebi
Za premazivanje:
1 žumance
Kim ili susam
Priprema:
Pomešajte brašno, puter isečen na listiće, prašak za pecivo, jaje, žumanceta, konjak i pavlaku. Uz pomoć mleka zamesite glatko testo, a mleko dodajte malo po malo prema potrebi. Testo oklagijom razvijte na 2 cm debljine. Čašom vadite pogačice, premažite žumancetom, pospite kimom ili susam i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POGAČICE SA SIROM BOLJE NEGO IZ PEKARE Ukusa da ti pamet stane
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Prave se brzo i jednostavno, a nestaju iz vangle još brže
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE POGAČICE MILUJU NEPCA A biće mekane i sveže i sutradan
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE POGAČICE ZA 10 MINUTA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, smažu se u trenu.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)