NAJPOPULARNIJE DOMAĆE JELO Recept za proju sa sirom i prazilukom, savršeno dobar zalogaj
Kao samostalni obrok, ali i kao dodatak glavnom jelu
Potrebno je:
- – 1x praziluk
- – 3x jaja
- – 1 dl. zejtin
- – 2 dl. kisela voda
- – 200 gr. jogurt
- – 60 gr. brašno
- – 190 gr. kukuruzno brašno
- – ca. 15 gr. prašak za pecivo
- – so
- – 250 gr. sir
Priprema:
Umutiti jaja žicom, pa im dodati jogurt, kiselu vodu i ulje i sve sjediniti. Dodajte kukuruzno i pšenicno brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro promešajte.
Praziluk operite i isecite ga sto sitnije. Sir izgnječite viljuskom, ali ne mora da bude previše sitan. Dodajte sir i praziluk u smesu za proju. Posolite po želji.
Ukljucite rernu na 200 stepeni da se greje. Podmazite pleh u kojem cete peci proju, pa sipajte testo i poravnjajte ga. Stavite proju (projaru) da se pece. Bice potrebno oko 30 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. Pečenu proju izvadite iz rerne i ostavite je da se prohladi, pa je zatim isecite.
Ovu neobičnu proju mozete posluzite sa jogurtom i sezonskom salatom. Biće savršen izbor i kao samostalni obrok, ali i kao dodatak drugom jelu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ZA MALO VREMENA I NOVCA Posna proja sa prazilukom, neodoljivog ukusa
Posna proja sa prazilukom je bila nezaobilazna na trpezama u Jugoslaviji za vreme uskršnjeg posta
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
KAKAV DORUČAK ZA POŽELETI! Zdrava proja sa SEMENKAMA odmah će vas zasititi
Dugo nećete osetiti glad.
NEĆETE ODOLETI Dobro poznata proja po DRUGAČIJEM receptu
Mali zalogaji koji će sve zasititi.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
BUNDEVARA SA MLEVENIM KEKSOM Cimet joj daje posebnu aromu, prava poslastica za sladokusce
Ovo je poslastica kojoj nećete moći da odolite.
SAVRŠEN DORUČAK Domaći burek sa mesom od gotovih kora, gotov očas posla!
Mirišljavi burek biće na vašem stolu za manje od jedan sat.
FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni
Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
TROUGLIĆI SA SIROM Domaće pecivo, meko kao duša, deca ga obožavaju!
Lisnati trouglići punjeni sirom, idealni za doručak ili večeru.
Komentari (0)