NAJPOPULARNIJE DOMAĆE JELO Recept za proju sa sirom i prazilukom, savršeno dobar zalogaj
Kao samostalni obrok, ali i kao dodatak glavnom jelu
![NAJPOPULARNIJE DOMAĆE JELO Recept za proju sa sirom i prazilukom, savršeno dobar zalogaj](/data/images/2023-02-16/46700_screenshot-1_f.jpg?timestamp=1676502000)
Potrebno je:
- – 1x praziluk
- – 3x jaja
- – 1 dl. zejtin
- – 2 dl. kisela voda
- – 200 gr. jogurt
- – 60 gr. brašno
- – 190 gr. kukuruzno brašno
- – ca. 15 gr. prašak za pecivo
- – so
- – 250 gr. sir
Priprema:
Umutiti jaja žicom, pa im dodati jogurt, kiselu vodu i ulje i sve sjediniti. Dodajte kukuruzno i pšenicno brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro promešajte.
Praziluk operite i isecite ga sto sitnije. Sir izgnječite viljuskom, ali ne mora da bude previše sitan. Dodajte sir i praziluk u smesu za proju. Posolite po želji.
Ukljucite rernu na 200 stepeni da se greje. Podmazite pleh u kojem cete peci proju, pa sipajte testo i poravnjajte ga. Stavite proju (projaru) da se pece. Bice potrebno oko 30 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. Pečenu proju izvadite iz rerne i ostavite je da se prohladi, pa je zatim isecite.
Ovu neobičnu proju mozete posluzite sa jogurtom i sezonskom salatom. Biće savršen izbor i kao samostalni obrok, ali i kao dodatak drugom jelu. Prijatno!
Možda vas zanima:
![proja](/data/images/2023-02-28/47659_proja-shutterstock-1535815367_f.jpg)
ZA MALO VREMENA I NOVCA Posna proja sa prazilukom, neodoljivog ukusa
Posna proja sa prazilukom je bila nezaobilazna na trpezama u Jugoslaviji za vreme uskršnjeg posta
![proja sa sirom](/data/images/2024-12-17/109053_proja-sa-sirom-1_f.jpg)
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
![večera](/data/images/2023-07-21/59722_638560-francuski-krompiiir-f_f.jpg)
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
![baklava](/data/images/2023-04-04/50512_baklava-sa-cokoladom-shutterstock-1230684502_f.jpg)
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)