NAJPOPULARNIJE DOMAĆE JELO Recept za proju sa sirom i prazilukom, savršeno dobar zalogaj
Kao samostalni obrok, ali i kao dodatak glavnom jelu
Potrebno je:
- – 1x praziluk
- – 3x jaja
- – 1 dl. zejtin
- – 2 dl. kisela voda
- – 200 gr. jogurt
- – 60 gr. brašno
- – 190 gr. kukuruzno brašno
- – ca. 15 gr. prašak za pecivo
- – so
- – 250 gr. sir
Priprema:
Umutiti jaja žicom, pa im dodati jogurt, kiselu vodu i ulje i sve sjediniti. Dodajte kukuruzno i pšenicno brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro promešajte.
Praziluk operite i isecite ga sto sitnije. Sir izgnječite viljuskom, ali ne mora da bude previše sitan. Dodajte sir i praziluk u smesu za proju. Posolite po želji.
Ukljucite rernu na 200 stepeni da se greje. Podmazite pleh u kojem cete peci proju, pa sipajte testo i poravnjajte ga. Stavite proju (projaru) da se pece. Bice potrebno oko 30 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. Pečenu proju izvadite iz rerne i ostavite je da se prohladi, pa je zatim isecite.
Ovu neobičnu proju mozete posluzite sa jogurtom i sezonskom salatom. Biće savršen izbor i kao samostalni obrok, ali i kao dodatak drugom jelu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ZA MALO VREMENA I NOVCA Posna proja sa prazilukom, neodoljivog ukusa
Posna proja sa prazilukom je bila nezaobilazna na trpezama u Jugoslaviji za vreme uskršnjeg posta
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
SAVRŠEN IZBOR ZA DORUČAK ILI VEČERU Projice sa spanaćem i sirom, potpuno zadovoljstvo u jednom zalogaju
Može da se ispeče u plehu pa je onda još brže i samo iseče u kocke
IDEALNO ZA DORUČAK ILI VEČERU Rolovane viršle sa kačkavaljem, neverovatno ukusna kombinacija
Odlično pecivo, koje ćete iznova i iznova praviti
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)