ZA MALO VREMENA I NOVCA Posna proja sa prazilukom, neodoljivog ukusa
Posna proja sa prazilukom je bila nezaobilazna na trpezama u Jugoslaviji za vreme uskršnjeg posta
Sastojci:
- 200 g belog brašna
- 200 g kukuruznog brašna
- 2 struka praziluka
- pola čaše ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 čaše kisele vode
- so
- susam po želji
Način pripreme:
Iseckajte beli i zelenio deo praziluka, potom zeleni ostavite sa strane, a beli propržite na malo ulja. Zatim pomešajte belo i kukuruzno brašno, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu i posolite po želji. U smesu dodajte prženi praziluk i dobro promešajte. Po želji možete odozgo dodati i susam.
Dobijenu smesu sipajte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Nakon toga je izvadite i pospite zelenim delom praziluka. Vratite je na pećenje još desetak minuta, dok lepo ne porumeni.
Možda vas zanima:
NAJPOPULARNIJE DOMAĆE JELO Recept za proju sa sirom i prazilukom, savršeno dobar zalogaj
Kao samostalni obrok, ali i kao dodatak glavnom jelu
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KAO IZ PEKARA Recept koji čini da bude još mekša i sočnija
Da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)