NAPRAVITE KUGLOF PO STARINSKOM RECEPTU Mirisni kolač za svačija čula
Neodoljiva poslastica dopašće vam se na prvi zalogaj.
Kuglof sa suvim voćem bez jaja i mleka
Sastojci:
260 g brašna
50 g seckanih oraha
100 g suvog voća po želji
160 g šećera
1,5 kašičica sode bikarbone
sok i korica jednog limuna
sok i korica jedne pomorandže
1/2 kašičice đumbira
1/2 kašičice cimeta
70 ml ulja
250 ml vode
Priprema:
Sve sastojke pomešajte varjačom. Smesu sipajte u podmazan kalup za kuglof i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Gotov kuglof možete preliti otopljenom čokoladom ili posuti prah-šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Neobičan spoj namirnica.
SOČAN SLATKIŠ BEZ MARGARINA Neobični kuglof koji morate napraviti i probati
Lak je i za pripremu.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)