NAPRAVITE KUGLOF PO STARINSKOM RECEPTU Mirisni kolač za svačija čula
Neodoljiva poslastica dopašće vam se na prvi zalogaj.

Kuglof sa suvim voćem bez jaja i mleka
Sastojci:
260 g brašna
50 g seckanih oraha
100 g suvog voća po želji
160 g šećera
1,5 kašičica sode bikarbone
sok i korica jednog limuna
sok i korica jedne pomorandže
1/2 kašičice đumbira
1/2 kašičice cimeta
70 ml ulja
250 ml vode
Priprema:
Sve sastojke pomešajte varjačom. Smesu sipajte u podmazan kalup za kuglof i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Gotov kuglof možete preliti otopljenom čokoladom ili posuti prah-šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:


ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Neobičan spoj namirnica.

SOČAN SLATKIŠ BEZ MARGARINA Neobični kuglof koji morate napraviti i probati
Lak je i za pripremu.


STARINSKA SLADOLED TORTA Postoje dve ključne razlike u pripremi u odnosu na današnje domaćice, a evo koje su
Bake nisu kuvale fil i tortu su na kraju premazivale filom od žumanaca, dok današnje domaćice ipak kuvaju fil i premazuju šlagom.

SARAJEVSKA KLJUKUŠA Imamo originalni recept, košta samo 250 dinara, a nema te osobe koja može da joj odoli
Sirotinjsko jelo od krompira, svojevrstan je specijalitet, pa mnogi kažu da je upravo ova pita najsočnija na svetu. Najbolje od svega je što vam za nju uopšte ne treba mnogo novca, a dobićete izvrstan i zdrav obrok

DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.

OVAKVE PRAVE SAMO NAJBOLJI PEKARI Recept za najmekše pancerote koje se tope u ustima
Pancerote su jedno od onih jela koje nas vraćaju u detinjstvo – miris prženog testa, topljeni sir koji se razvlači, i paradajz sos koji obogaćuje svaki zalogaj.

PRAVA DOMAĆA PITA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Uvijena pogača punjena sirom, sočna, mekana i neponovljivo ukusna
Dugo ostaje sočna i mekana, pa ako i prenoći zamotana u kesi i krpi ostaje vema ukusna i sutradan
Komentari (0)