PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati
Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.
Sastojci
Za testo:
100 g masti
100 g šećera
4 žumanca
1 kesica kvasca
300 ml mlakog mleka
Za fil:
300 g maka
300 g oraha
300 g rogača
300 g šećera
300 ml mleka
Priprema:
Stavite kvasac u mlako mleko s kašikom šećera i kašikom brašna, pa ostavite da nadolazi 10 minuta. Za to vreme umutite mast, šećer i žumanca. Kad je kvasac narastao, pomešajte ga s brašnom, pa dodajte prethodnu masu. Mesite testo dok se ne ujednači i ostavite da odstoji dva sata na toplom mestu. Mak, orahe
i rogač stavite u posebne posude, zatim dodajte svakom sastojku po 100 g šećera i 100 ml proključalog mleka. Nadošlo testo razmesite i podelite u tri jufke. Svaku jufku razvijte, premažite kašikom masti i stavite različit fi l. Zatim zarolajte i ostavite da odstoji još pola sata pre pečenja. Svaku štrudlu premažite belancem razmućenim sa malo šećera. Štrudle pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
SLATKI NAZIV VRAĆA U DETINJSTVO Svi se sećamo ovog neodoljivog deserta, prste ćete polizati
Taman za mali zalogaj.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)