PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati
Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.
![štrudla sa makom](/data/images/2023-03-15/48818_shutterstock-677824825_f.jpg?timestamp=1678834800)
Sastojci
Za testo:
100 g masti
100 g šećera
4 žumanca
1 kesica kvasca
300 ml mlakog mleka
Za fil:
300 g maka
300 g oraha
300 g rogača
300 g šećera
300 ml mleka
Priprema:
Stavite kvasac u mlako mleko s kašikom šećera i kašikom brašna, pa ostavite da nadolazi 10 minuta. Za to vreme umutite mast, šećer i žumanca. Kad je kvasac narastao, pomešajte ga s brašnom, pa dodajte prethodnu masu. Mesite testo dok se ne ujednači i ostavite da odstoji dva sata na toplom mestu. Mak, orahe
i rogač stavite u posebne posude, zatim dodajte svakom sastojku po 100 g šećera i 100 ml proključalog mleka. Nadošlo testo razmesite i podelite u tri jufke. Svaku jufku razvijte, premažite kašikom masti i stavite različit fi l. Zatim zarolajte i ostavite da odstoji još pola sata pre pečenja. Svaku štrudlu premažite belancem razmućenim sa malo šećera. Štrudle pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![čupavci](/data/images/2023-01-14/44061_195727-shutterstock-372789829-ls-1_f.jpg)
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
![UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati](/data/images/2023-05-30/55956_shutterstock-773217343_f.jpg)
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
SLATKI NAZIV VRAĆA U DETINJSTVO Svi se sećamo ovog neodoljivog deserta, prste ćete polizati
Taman za mali zalogaj.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
![rolnice sa spanaćem](/data/images/2023-12-11/70473_rolnice-sa-spanacem-smanjena-2355419627_f.jpg)
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
![posna pita sa šljivama i čokoladom](/data/images/2023-12-11/70464_pita-sa-sljivama-i-cokoladom-smanjena-1056764009_f.jpg)
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
![gibanica sa sirom](/data/images/2023-12-11/70451_gibanica-smanjena-2293776925_f.jpg)
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
![sudžuk](/data/images/2023-03-07/48161_sudzuk-1680901291_f.jpg)
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
![cicvara](/data/images/2023-12-05/69878_cicvara-internet-hitovi-smanjena-1536238775_f.jpg)
CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.
Komentari (0)