PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati

Alo.rs

13:00

Bakina vanglica 0

Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.

štrudla sa makom
Shutterstock

Sastojci

Za testo:

100 g masti

100 g šećera

4 žumanca

1 kesica kvasca

300 ml mlakog mleka

Za fil:

300 g maka

300 g oraha

300 g rogača

300 g šećera

300 ml mleka

Priprema:

Stavite kvasac u mlako mleko s kašikom šećera i kašikom brašna, pa ostavite da nadolazi 10 minuta. Za to vreme umutite mast, šećer i žumanca. Kad je kvasac narastao, pomešajte ga s brašnom, pa dodajte prethodnu masu. Mesite testo dok se ne ujednači i ostavite da odstoji dva sata na toplom mestu. Mak, orahe
i rogač stavite u posebne posude, zatim dodajte svakom sastojku po 100 g šećera i 100 ml proključalog mleka. Nadošlo testo razmesite i podelite u tri jufke. Svaku jufku razvijte, premažite kašikom masti i stavite različit fi l. Zatim zarolajte i ostavite da odstoji još pola sata pre pečenja. Svaku štrudlu premažite belancem razmućenim sa malo šećera. Štrudle pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading