ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Neobičan spoj namirnica.
![ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo](/data/images/2023-03-22/49378_shutterstock-2168567023_f.jpg?timestamp=1679439600)
Štrudla od maka i višanja
Sastojci:
500 g lisnatog testa
400 g višanja iz kompota
1/2 limuna
2 do 4 kašike šećera
250 g maka
150 ml mleka
2 vanilin-šećera
50 g maslaca
1 jaje
malo slatke pavlake
Priprema:
Šećer, vanilin-šećer i mleko prokuvajte, pa prelijte preko mlevenog maka. Ostavite da se ohladi i da mak upije tečnost. Višnje dobro ocedite, pa ih po potrebi isecite na manje komadiće. Stavite ih u činiju, pokapajte limunovim sokom, dodajte polovinu šećera i promešajte. Razvaljajte oba komada lisnatog testa na debljinu 2 mm. Smesu od maka razmažite po sredini oba testa i dodajte višnje. Rubove testa premažite jajetom, preklopite, lagano stisnite i zatvorite sve krajeve. Pažljivo premestite štrudle na pleh obložen papirom za
pečenje, premažite jajetom sa pavlakom i pecite na 200 stepeni. Kad se testo zazlati, smanjite temperaturu na 175 stepeni i pecite 20 minuta. Kad štrudla počne da dobija smeđkastu boju, pokrijte je aluminijskom folijom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![ZADOVOLJITE SVOJA NEPCA Čoko kolač sa JEDNIM dodatkom postaće vaša omiljena poslastica](/data/images/2023-03-22/49381_priscilla-du-preez-lb9wfydtt9m-unsplash_f.jpg)
ZADOVOLJITE SVOJA NEPCA Čoko kolač sa JEDNIM dodatkom postaće vaša omiljena poslastica
Idealno za popodnevnu užinu.
![ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali](/data/images/2023-03-22/49377_macro-g73258e946-1280_f.jpg)
ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali
Svima će se dopasti.
![čupavci](/data/images/2023-01-14/44061_195727-shutterstock-372789829-ls-1_f.jpg)
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
![UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati](/data/images/2023-05-30/55956_shutterstock-773217343_f.jpg)
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
![posne kiflice](/data/images/2023-12-20/71444_shutterstock-2325654151_f.jpg)
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
![rolnice sa spanaćem](/data/images/2023-12-11/70473_rolnice-sa-spanacem-smanjena-2355419627_f.jpg)
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
![posna pita sa šljivama i čokoladom](/data/images/2023-12-11/70464_pita-sa-sljivama-i-cokoladom-smanjena-1056764009_f.jpg)
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
![gibanica sa sirom](/data/images/2023-12-11/70451_gibanica-smanjena-2293776925_f.jpg)
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
![sudžuk](/data/images/2023-03-07/48161_sudzuk-1680901291_f.jpg)
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)