ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Neobičan spoj namirnica.
Štrudla od maka i višanja
Sastojci:
500 g lisnatog testa
400 g višanja iz kompota
1/2 limuna
2 do 4 kašike šećera
250 g maka
150 ml mleka
2 vanilin-šećera
50 g maslaca
1 jaje
malo slatke pavlake
Priprema:
Šećer, vanilin-šećer i mleko prokuvajte, pa prelijte preko mlevenog maka. Ostavite da se ohladi i da mak upije tečnost. Višnje dobro ocedite, pa ih po potrebi isecite na manje komadiće. Stavite ih u činiju, pokapajte limunovim sokom, dodajte polovinu šećera i promešajte. Razvaljajte oba komada lisnatog testa na debljinu 2 mm. Smesu od maka razmažite po sredini oba testa i dodajte višnje. Rubove testa premažite jajetom, preklopite, lagano stisnite i zatvorite sve krajeve. Pažljivo premestite štrudle na pleh obložen papirom za
pečenje, premažite jajetom sa pavlakom i pecite na 200 stepeni. Kad se testo zazlati, smanjite temperaturu na 175 stepeni i pecite 20 minuta. Kad štrudla počne da dobija smeđkastu boju, pokrijte je aluminijskom folijom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZADOVOLJITE SVOJA NEPCA Čoko kolač sa JEDNIM dodatkom postaće vaša omiljena poslastica
Idealno za popodnevnu užinu.
ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali
Svima će se dopasti.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
SARAJEVSKA KLJUKUŠA Košta samo 250 dinara, a nema te osobe koja može da joj odoli
Sirotinjsko jelo od krompira, svojevrstan je specijalitet, pa mnogi kažu da je upravo ova pita najsočnija na svetu. Najbolje od svega je što vam za nju uopšte ne treba mnogo novca, a dobićete izvrstan i zdrav obrok
Komentari (0)