ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo

Alo.rs

10:30

Bakina vanglica 0

Neobičan spoj namirnica.

ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Shutterstock

Štrudla od maka i višanja

Sastojci:

500 g lisnatog testa

400 g višanja iz kompota

1/2 limuna

2 do 4 kašike šećera

250 g maka

150 ml mleka

2 vanilin-šećera

50 g maslaca

1 jaje

malo slatke pavlake

Priprema:

Šećer, vanilin-šećer i mleko prokuvajte, pa prelijte preko mlevenog maka. Ostavite da se ohladi i da mak upije tečnost. Višnje dobro ocedite, pa ih po potrebi isecite na manje komadiće. Stavite ih u činiju, pokapajte limunovim sokom, dodajte polovinu šećera i promešajte. Razvaljajte oba komada lisnatog testa na debljinu 2 mm. Smesu od maka razmažite po sredini oba testa i dodajte višnje. Rubove testa premažite jajetom, preklopite, lagano stisnite i zatvorite sve krajeve. Pažljivo premestite štrudle na pleh obložen papirom za
pečenje, premažite jajetom sa pavlakom i pecite na 200 stepeni. Kad se testo zazlati, smanjite temperaturu na 175 stepeni i pecite 20 minuta. Kad štrudla počne da dobija smeđkastu boju, pokrijte je aluminijskom folijom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading