ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Neobičan spoj namirnica.
Štrudla od maka i višanja
Sastojci:
500 g lisnatog testa
400 g višanja iz kompota
1/2 limuna
2 do 4 kašike šećera
250 g maka
150 ml mleka
2 vanilin-šećera
50 g maslaca
1 jaje
malo slatke pavlake
Priprema:
Šećer, vanilin-šećer i mleko prokuvajte, pa prelijte preko mlevenog maka. Ostavite da se ohladi i da mak upije tečnost. Višnje dobro ocedite, pa ih po potrebi isecite na manje komadiće. Stavite ih u činiju, pokapajte limunovim sokom, dodajte polovinu šećera i promešajte. Razvaljajte oba komada lisnatog testa na debljinu 2 mm. Smesu od maka razmažite po sredini oba testa i dodajte višnje. Rubove testa premažite jajetom, preklopite, lagano stisnite i zatvorite sve krajeve. Pažljivo premestite štrudle na pleh obložen papirom za
pečenje, premažite jajetom sa pavlakom i pecite na 200 stepeni. Kad se testo zazlati, smanjite temperaturu na 175 stepeni i pecite 20 minuta. Kad štrudla počne da dobija smeđkastu boju, pokrijte je aluminijskom folijom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZADOVOLJITE SVOJA NEPCA Čoko kolač sa JEDNIM dodatkom postaće vaša omiljena poslastica
Idealno za popodnevnu užinu.
ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali
Svima će se dopasti.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)