SUPER GRICKALICE Domaći slani štapići koji nestaju iz vangle za tren!
Pecivo koje se jednostavno pravi, a svima se dopada.
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
200 g margarina
100 ml mleka
1 kesica suvog kvasca (10 g)
1 kašičica soli
3 kašike kisele pavlake
3 žumanca
Za premazivanje i posipanje:
1 jaje
po želji susam, kim, lan
Priprema:
Pomešati 200 g brašna, kvasac, so. Dodati mlako mleko, margarin sobne temperature, žumanca, kiselu pavlaku i izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i zamesiti mekše testo. Prekriti providnom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Na pobrašnjenoj podlozi razviti oklagijom u pravougaonik. Iseći štapiće željene širine i dužine. Poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom, kimom, lanom – po želji. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRSKAVI, JEFTINI A TAKO UKUSNI Domaći slani štapići zbog kojih ćete da zaboravite na pekaru
Sam pogled na ove grickalice izmamiće vam osmeh na lice jer neodoljivo podsećaju na školske dane.
SLANI ŠTAPIĆI Nastanu za pola sata, a nestanu dok trepneš, jer su lepši od onih iz pekare!
Slani štapići su uvek dobar izbor za posluženje, doručak ili užinu.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)