PRAVO IZ BAKINOG KUVARA Kiflice punjene ajvarom su pravi delikates!

Trpeza/ V.V.

09:30

Bakina vanglica 0

Ove su kiflice vrlo mekane, a mogu se puniti nadevom po vašem izboru.

PRAVO IZ BAKINOG KUVARA Kiflice punjene ajvarom su pravi delikates!
Shutterstock

Sastojci:

450 g mekog brašna

1/2 kocke svežeg kvasca

200 ml mlake vode

1 prstohvat šećera

1 kašičica soli

50 ml ulja

5 kašika ajvara

2 kašičice susama

Priprema:

U mlaku vodu dodati kvasac i šećer, promešati, prekriti krpom i ostaviti 5 minuta da odstoji. Dodati ulje, promešati pa dodati malo brašna i so. Izmešati viljuškom pa dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo. Mesiti oko 5 minuta. Pokriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti i ostaviti opet 5 minuta da odstoji. Razvući oklagijom u krug, iseći na trougliće željene veličine. Na svaki trougao staviti po kašičicu ajvara. Uviti kiflice, staviti u tepsiju i premazati kiselom vodom. Ostaviti da odstoje 15 minuta, pa još jednom premazati kiselom vodom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading