PRAVO IZ BAKINOG KUVARA Kiflice punjene ajvarom su pravi delikates!
Ove su kiflice vrlo mekane, a mogu se puniti nadevom po vašem izboru.
Sastojci:
450 g mekog brašna
1/2 kocke svežeg kvasca
200 ml mlake vode
1 prstohvat šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
5 kašika ajvara
2 kašičice susama
Priprema:
U mlaku vodu dodati kvasac i šećer, promešati, prekriti krpom i ostaviti 5 minuta da odstoji. Dodati ulje, promešati pa dodati malo brašna i so. Izmešati viljuškom pa dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo. Mesiti oko 5 minuta. Pokriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti i ostaviti opet 5 minuta da odstoji. Razvući oklagijom u krug, iseći na trougliće željene veličine. Na svaki trougao staviti po kašičicu ajvara. Uviti kiflice, staviti u tepsiju i premazati kiselom vodom. Ostaviti da odstoje 15 minuta, pa još jednom premazati kiselom vodom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MEKANE LEPINJE IZ TIGANJA Odličan doručak za vikend, može biti slan ili sladak
Ove divne lepinjice možete da jedete za doručak, večeru ili užinu.
DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.
SUPER GRICKALICE Domaći slani štapići koji nestaju iz vangle za tren!
Pecivo koje se jednostavno pravi, a svima se dopada.
OVO JE RECEPT ZA NAJMEKŠE TESTO Tradicionalne buhtle sa džemom, i to posne!
Slatko pecivo koje se može jesti za doručak ili kao poslastica.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)