PRAVO IZ BAKINOG KUVARA Kiflice punjene ajvarom su pravi delikates!
Ove su kiflice vrlo mekane, a mogu se puniti nadevom po vašem izboru.

Sastojci:
Možda vas zanima:

MEKANE LEPINJE IZ TIGANJA Odličan doručak za vikend, može biti slan ili sladak
Ove divne lepinjice možete da jedete za doručak, večeru ili užinu.

DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.

SUPER GRICKALICE Domaći slani štapići koji nestaju iz vangle za tren!
Pecivo koje se jednostavno pravi, a svima se dopada.

OVO JE RECEPT ZA NAJMEKŠE TESTO Tradicionalne buhtle sa džemom, i to posne!
Slatko pecivo koje se može jesti za doručak ili kao poslastica.
450 g mekog brašna
1/2 kocke svežeg kvasca
200 ml mlake vode
1 prstohvat šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
5 kašika ajvara
2 kašičice susama
Priprema:
U mlaku vodu dodati kvasac i šećer, promešati, prekriti krpom i ostaviti 5 minuta da odstoji. Dodati ulje, promešati pa dodati malo brašna i so. Izmešati viljuškom pa dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo. Mesiti oko 5 minuta. Pokriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti i ostaviti opet 5 minuta da odstoji. Razvući oklagijom u krug, iseći na trougliće željene veličine. Na svaki trougao staviti po kašičicu ajvara. Uviti kiflice, staviti u tepsiju i premazati kiselom vodom. Ostaviti da odstoje 15 minuta, pa još jednom premazati kiselom vodom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)