STARINSKI SLATKIŠ Dajemo vam recept za najmekše krofne na svetu

Trpeza/ V.V.

14:00

Bakina vanglica 0

Za ove krofne vredi se potruditi i obradovati ukućane.

krofne
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

600 ml mleka

3 kašike šećera

1 kvasac

4 žumanca

1/2 margarina

1 kg brašna

Džem za punjenje

Ulje za prženje

Priprema:

U mleko staviti šećer i smlačiti, dodati kvasac i ostaviti da nadođe. U posudu sipati mleko i nadošao kvasac, dodati istopljen margarin. Zatim dodati žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesiti varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvući u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa praviti čašom otiske i na svaki krug staviti po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopiti taj deo i čašom vaditi krofne. Pokriti ih krpom i ostaviti da rastu 30 minuta. Krofne pržiti u dubokom zagrejanom ulju. Vaditi na salvetu kako bi se upio višak masnoće.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading