STARINSKI SLATKIŠ Dajemo vam recept za najmekše krofne na svetu
Za ove krofne vredi se potruditi i obradovati ukućane.
![krofne](/data/images/2023-03-16/48943_krofne-shutterstock-1019188774_f.jpg?timestamp=1678921200)
Sastojci:
Za testo:
600 ml mleka
3 kašike šećera
1 kvasac
4 žumanca
1/2 margarina
1 kg brašna
Džem za punjenje
Ulje za prženje
Priprema:
U mleko staviti šećer i smlačiti, dodati kvasac i ostaviti da nadođe. U posudu sipati mleko i nadošao kvasac, dodati istopljen margarin. Zatim dodati žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesiti varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvući u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa praviti čašom otiske i na svaki krug staviti po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopiti taj deo i čašom vaditi krofne. Pokriti ih krpom i ostaviti da rastu 30 minuta. Krofne pržiti u dubokom zagrejanom ulju. Vaditi na salvetu kako bi se upio višak masnoće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![čokoladne krofne](/data/images/2024-03-14/80571_cokoladne-krofne_f.jpg)
NAJSOČNIJE KROFNE Posne i mrsne, klasične i čokoladne, svi ih vole a pojedu se u slast!
Bez mleka i jaja, čokoladne, kepang, sa jabukama, fritule... Idealne za svaku priliku, oduševiće i one izbirljive.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-31/61702_krofne-shutterstock-1213898017_f.jpg)
NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i s njim nema greške!
Umesto džemom, krofne možete puniti kremom po želji.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-07-14/59271_1674033856984_f.jpg)
NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i nema greške, svima uspeju!
Fantastično mekane i vazdušaste krofne koje deca obožavaju.
![krofne](/data/images/2023-04-07/50904_krofne-shutterstock-597936554_f.jpg)
RECEPT ZA KROFNE IZ RERNE Mekane su i vazdušaste, a ne prže se u ulju, nema boljih!
Probajte ovaj fantastičan recept za krofne.
![posne kiflice](/data/images/2023-12-20/71444_shutterstock-2325654151_f.jpg)
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
![rolnice sa spanaćem](/data/images/2023-12-11/70473_rolnice-sa-spanacem-smanjena-2355419627_f.jpg)
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
![posna pita sa šljivama i čokoladom](/data/images/2023-12-11/70464_pita-sa-sljivama-i-cokoladom-smanjena-1056764009_f.jpg)
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
![gibanica sa sirom](/data/images/2023-12-11/70451_gibanica-smanjena-2293776925_f.jpg)
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
![sudžuk](/data/images/2023-03-07/48161_sudzuk-1680901291_f.jpg)
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)