RECEPT ZA KROFNE IZ RERNE Mekane su i vazdušaste, a ne prže se u ulju, nema boljih!
Probajte ovaj fantastičan recept za krofne.
Sastojci:
350 g brašna tip 550
150 ml toplog mleka
1/2 kocke kvasca
4 kašike šećera
2 kašike istopljenog putra
1 jaje
Džem
Priprema:
Toplo mleko, kvasac i šećer izmešajte da se kvasac rastopi. Dodajte brašno, prstohvat soli, jaje, do pola umesite i dodajte puter. Mesite dok se petar ne spoji sa testom i testo prestane da se lepi. Oblikujte u štrudlu, isecite na 8 delova i oblikujte loptice. Neka odmaraju pola sata. Stavite ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Punite ih pomoću šprica džemom koji ste zagrejali da se rastopi. Namažite ih cele istopljenim puterom i pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KROFNE SA DŽEMOM Mekane i vazdušaste, polizaćete prste koliko su ukusne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
KROFNE SA DŽEMOM Baba Lala nam je dala recept kako da budu sočne i mekane kao pamuk
Starinski desert oduševiće sve ukućane, a pojede se u slast.
NAJSOČNIJE KROFNE Posne i mrsne, klasične i čokoladne, svi ih vole a pojedu se u slast!
Bez mleka i jaja, čokoladne, kepang, sa jabukama, fritule... Idealne za svaku priliku, oduševiće i one izbirljive.
NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i s njim nema greške!
Umesto džemom, krofne možete puniti kremom po želji.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)