RECEPT ZA KROFNE IZ RERNE Mekane su i vazdušaste, a ne prže se u ulju, nema boljih!
Probajte ovaj fantastičan recept za krofne.
Sastojci:
350 g brašna tip 550
150 ml toplog mleka
1/2 kocke kvasca
4 kašike šećera
2 kašike istopljenog putra
1 jaje
Džem
Priprema:
Toplo mleko, kvasac i šećer izmešajte da se kvasac rastopi. Dodajte brašno, prstohvat soli, jaje, do pola umesite i dodajte puter. Mesite dok se petar ne spoji sa testom i testo prestane da se lepi. Oblikujte u štrudlu, isecite na 8 delova i oblikujte loptice. Neka odmaraju pola sata. Stavite ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Punite ih pomoću šprica džemom koji ste zagrejali da se rastopi. Namažite ih cele istopljenim puterom i pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i s njim nema greške!
Umesto džemom, krofne možete puniti kremom po želji.
NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i nema greške, svima uspeju!
Fantastično mekane i vazdušaste krofne koje deca obožavaju.
VOLE IH I STARI I MLADI Recept za krofne, najmekše na svetu!
Nedelja je idealna da počastite ukućane poslasticom od testa.
STARINSKI SLATKIŠ Dajemo vam recept za najmekše krofne na svetu
Za ove krofne vredi se potruditi i obradovati ukućane.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)