RECEPT ZA KROFNE IZ RERNE Mekane su i vazdušaste, a ne prže se u ulju, nema boljih!

Trpeza/ V.V.

17:00

Bakina vanglica 0

Probajte ovaj fantastičan recept za krofne.

krofne
Shutterstock

Sastojci:

350 g brašna tip 550

150 ml toplog mleka

1/2 kocke kvasca

4 kašike šećera

2 kašike istopljenog putra

1 jaje

Džem

Priprema:

Toplo mleko, kvasac i šećer izmešajte da se kvasac rastopi. Dodajte brašno, prstohvat soli, jaje, do pola umesite i dodajte puter. Mesite dok se petar ne spoji sa testom i testo prestane da se lepi. Oblikujte u štrudlu, isecite na 8 delova i oblikujte loptice. Neka odmaraju pola sata. Stavite ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Punite ih pomoću šprica džemom koji ste zagrejali da se rastopi. Namažite ih cele istopljenim puterom i pospite prah šećerom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading