RECEPT ZA KROFNE IZ RERNE Mekane su i vazdušaste, a ne prže se u ulju, nema boljih!
Probajte ovaj fantastičan recept za krofne.
Sastojci:
350 g brašna tip 550
150 ml toplog mleka
1/2 kocke kvasca
4 kašike šećera
2 kašike istopljenog putra
1 jaje
Džem
Priprema:
Toplo mleko, kvasac i šećer izmešajte da se kvasac rastopi. Dodajte brašno, prstohvat soli, jaje, do pola umesite i dodajte puter. Mesite dok se petar ne spoji sa testom i testo prestane da se lepi. Oblikujte u štrudlu, isecite na 8 delova i oblikujte loptice. Neka odmaraju pola sata. Stavite ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Punite ih pomoću šprica džemom koji ste zagrejali da se rastopi. Namažite ih cele istopljenim puterom i pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KROFNE SA DŽEMOM Mekane i vazdušaste, polizaćete prste koliko su ukusne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
KROFNE SA DŽEMOM Baba Lala nam je dala recept kako da budu sočne i mekane kao pamuk
Starinski desert oduševiće sve ukućane, a pojede se u slast.
NAJSOČNIJE KROFNE Posne i mrsne, klasične i čokoladne, svi ih vole a pojedu se u slast!
Bez mleka i jaja, čokoladne, kepang, sa jabukama, fritule... Idealne za svaku priliku, oduševiće i one izbirljive.
NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i s njim nema greške!
Umesto džemom, krofne možete puniti kremom po želji.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)