VOLE IH I STARI I MLADI Recept za krofne, najmekše na svetu!
Nedelja je idealna da počastite ukućane poslasticom od testa.
Sastojci:
800 g brašna
500 ml mleka
1 kocka kvasca
1 jaje
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
Džem ili krem po želji
ulje za prženje
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac i staviti šećer. Ostaviti da stoji 10 minuta, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Mesiti pet minuta, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti, pa istanjiti oklagijom na oko 1 cm debljine. Vaditi čašom krofne i ostaviti da stoje 20 minuta. Pržiti krofne u vrelom ulju puniti ih po želji džemom ili kremom ili samo posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
Male, slatke, neodoljive AMERIČKE KROFNE ZA KOJE NE TREBA APARAT
Razlikuju se od klasičnih krofni na koje smo navikli, ali ukus je odličan.
UŠTIPCI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Sočni i mekani kao duša, po ukusu im nema ravnih
Savršeni za doručak, uz šolju jogurta.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
UŠTIPCI SA LIVADSKIM MEDOM SA PLANINE TARE Savršen spoj jednostavnosti i prirode
Krepe i telo i dušu.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)