VOLE IH I STARI I MLADI Recept za krofne, najmekše na svetu!
Nedelja je idealna da počastite ukućane poslasticom od testa.
Sastojci:
800 g brašna
500 ml mleka
1 kocka kvasca
1 jaje
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
Džem ili krem po želji
ulje za prženje
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac i staviti šećer. Ostaviti da stoji 10 minuta, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Mesiti pet minuta, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti, pa istanjiti oklagijom na oko 1 cm debljine. Vaditi čašom krofne i ostaviti da stoje 20 minuta. Pržiti krofne u vrelom ulju puniti ih po želji džemom ili kremom ili samo posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
Male, slatke, neodoljive AMERIČKE KROFNE ZA KOJE NE TREBA APARAT
Razlikuju se od klasičnih krofni na koje smo navikli, ali ukus je odličan.
UŠTIPCI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Sočni i mekani kao duša, po ukusu im nema ravnih
Savršeni za doručak, uz šolju jogurta.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
UŠTIPCI SA LIVADSKIM MEDOM SA PLANINE TARE Savršen spoj jednostavnosti i prirode
Krepe i telo i dušu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)