VOLE IH I STARI I MLADI Recept za krofne, najmekše na svetu!

Trpeza/ V.V.

12:30

Bakina vanglica 0

Nedelja je idealna da počastite ukućane poslasticom od testa.

krofne
Shutterstock

Sastojci:

800 g brašna

500 ml mleka

1 kocka kvasca

1 jaje

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

Džem ili krem po želji

ulje za prženje

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac i staviti šećer. Ostaviti da stoji 10 minuta, pa dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Mesiti pet minuta, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti, pa istanjiti oklagijom na oko 1 cm debljine. Vaditi čašom krofne i ostaviti da stoje 20 minuta. Pržiti krofne u vrelom ulju puniti ih po želji džemom ili kremom ili samo posuti šećerom u prahu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading