EGZOTIČNI UKUS ORIJENTA Za arapske palačinke kažu da su najbolje na svetu
Varijacija na temu arapskih palačinki ima puno – razlijkuju se u veličini, nadevima, kao i načinu pripreme, a nakon punjenja se mogu odmah poslužiti, ili pak ispržiti u ulju ili ispeći, navodi Punkufer

Recept koji prenosimo je za qatayef asafiri, a namaz je ashta
Možda vas zanima:

PALAČINKE U SOSU OD POMORANDŽE Aromatičan dezert će vas osvojiti na prvi zalogaj, neviđeno bogatstvo ukusa
Jedan od najpoznatijih specijaliteta na svetu...

VISOKOPROTEINSKE PALAČINKE IZ SNOVA Idealne su za doručak, slažu se uz slatko i slano, prosto neodoljive
Brz i jednostavam doručak

PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija, a sada u posnoj varijanti
Sastojci:
- 1 šoljica brašna
- 1 šoljica griza
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice instant suvog kvasca
- ¼ kašičice soli
- 2 i 1/2 šoljice tople vode
- 1/4 šoljice mlevenih pistaća
- Med prema potrebi
Ashta
- 1 kašika griza
- 1,5 kašika skrobnog brašna
- 1 šoljica mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike maskarponea
- 1/2 šolje tosta ili hleba bez kore narezanog na kockice
Priprema:
U posudu stavite suve sastojke za arapske palačinke pa dodajte vodu i promešajte, poklopite i pustite da odstoji 30 minuta. Testo bi trebalo da bude ređe od onog za naše palačinke. Pripremite aštu. Pomešajte griz, skrobno brašno i 1/4 šoljice mleka i vanile. Zagrejte na šporetu dodajući ostatak mleka mešajući dok ne postane gusto i penasto. Zatim dodajte maskarpone i dobro promešajte dok se ne sjedini pa ubacite kockice hleba i pustite da se ohladi.
Zagrejte tiganj pa ulijte 2 kašike smese za palačinke. Pecite dok se ne pojave mehurići, a ivice ispeku dovoljno da mogu da se odvoje. Palačinke ne treba okretati, dovoljno ih je peći samo s jedne strane.
U svaku palačinku stavite oko kašiku smese od sira, spojite ivice i uvaljajte ih u usitnjene pistaće. Po ukusu prelijte medom.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)