ZA DORUČAK ILI VEČERU Posna španska pita je ukusno i brzo pecivo, preukusno pecivo
Čak iako ne postite, a u kući nemate jaja, možete je spremiti i uživati u divnom kukuruznom pecivu
SASTOJCI :
- Odnosi se na šoljice za kafu.
- 3 šoljice brašna,
- 3 šoljice kukuruznog brašna,
- 3 šoljice kisele vode,
- 3 šoljice ulja,
- kašičica soli,
- 1 prašak za pecivo,
- 3 kisela krastavčića,
- 2 crvene kisele paprike,
- nekoliko maslina po želji,
- rendana šargarepa po želji.
PRIPREMA :
Sve suve sastojke izmešati.
Dodati ulje i kiselu vodu i špatulom sjediniti.
Krastavčiće i papriku sitno iseckati pa dodati u testo.
Ako želite dodajte i masline iseckane i rendanu svežu šargarepu.
Možete dodati i 2oog biljnog sira, biće ukusnija.
Obložite pleh pek papirom ili ga nauljite i izručite testo za špansku pitu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta ili dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
Možda vas zanima:
STARINSKA POPARA Jeftino jelo na kome su odrasle generacije, a držaće vas dugo sitim
Sočno i slasno jelo vraća u prošle dane, a pravi se brzo i lako.
OMLET SA SPANAĆEM Zdrav doručak koji će vas držati sitim nekoliko sati
Sigurni smo da ste više puta čuli da je doručak najvažniji obrok u toku dana i da ga nikako ne treba preskakati, zato vam predlažemo ovaj jednostavni recept za jaja sa spanaćem.
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)