ZA DORUČAK ILI VEČERU Posna španska pita je ukusno i brzo pecivo, preukusno pecivo
Čak iako ne postite, a u kući nemate jaja, možete je spremiti i uživati u divnom kukuruznom pecivu
SASTOJCI :
- Odnosi se na šoljice za kafu.
- 3 šoljice brašna,
- 3 šoljice kukuruznog brašna,
- 3 šoljice kisele vode,
- 3 šoljice ulja,
- kašičica soli,
- 1 prašak za pecivo,
- 3 kisela krastavčića,
- 2 crvene kisele paprike,
- nekoliko maslina po želji,
- rendana šargarepa po želji.
PRIPREMA :
Sve suve sastojke izmešati.
Dodati ulje i kiselu vodu i špatulom sjediniti.
Krastavčiće i papriku sitno iseckati pa dodati u testo.
Ako želite dodajte i masline iseckane i rendanu svežu šargarepu.
Možete dodati i 2oog biljnog sira, biće ukusnija.
Obložite pleh pek papirom ili ga nauljite i izručite testo za špansku pitu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta ili dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
Možda vas zanima:
STARINSKA POPARA Jeftino jelo na kome su odrasle generacije, a držaće vas dugo sitim
Sočno i slasno jelo vraća u prošle dane, a pravi se brzo i lako.
OMLET SA SPANAĆEM Zdrav doručak koji će vas držati sitim nekoliko sati
Sigurni smo da ste više puta čuli da je doručak najvažniji obrok u toku dana i da ga nikako ne treba preskakati, zato vam predlažemo ovaj jednostavni recept za jaja sa spanaćem.
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)