SAVRŠENI UZ KISELO MLEKO Uštipci na ruski način, punjeni mlevenim mesom
Mekike, uštipci, priganice su peciva koja svi vole, a uvek je bolje kada sami napravimo nego kada kupimo u pekari
Sastojci:
Za testo:
- 300 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike ulja
- 25 g kvasca
- 480 g brašna
Za punjenje:
- 350 g mlevenog mesa
- 2-3 crna luka
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crvene paprike
- malo bibera
- 30-50 ml vode
- 3-4 kašike ulja
Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa dodajte so, ulje i prosejano brašno. Umesite testo i pokrijte. Ostavite da odmori nekih 2 sata.
U mleveno meso dodajte sekcani luk, začine, vodu i ulje. Lepo sjedinite.
Testo izvadite na pobrašnjenu površinu, kratko premesite i podelite na 16 loptica.
Svaku lopticu malo razvucite i nafilujte sa kašikom mesa. Zatvorite i pecite u ulju.
Možda vas zanima:
CAKE ISKUSNIH DOMAĆICA Tri su ključne stvari da krofne ne upiju ulje a da budu mekše i vazdušastije
Prilikom stavljanja krofni na prženje pazite da ne preterate s količinom komada, zbog čega će temperatura ulja pasti, a krofne se neće ispeći i upiće više masnoće
BRZINSKI RECEPT Ruski lažni uštipci od 2 vrsve sira
Ako volite uštipke onda probajte i ovo rusko pecivo sa dve vrste sira
POSNO DOMAĆE PECIVO Uštipci bez jaja, fini vazdušasti, meki i ne upiju mnogo ulja
Isprobali sam dosta recepata za uštipke, i bilo je tu svega. Dosta grešaka, priznajemo, jer dobre uštipke nije tako lako napraviti
BAKIN TAJNI RECEPT Evo zbog čega joj uštipci uvek ispadnu mekani, a ne upiju ni kap ulja
Uštipci su uvek dobar zalogaj, a idu i sa slatkim i slanim namazima. Tope se u ustima sa kajmakom, urnebes salatom, ajvarom, sirom, ali i sa šećerom u prahu, pekmezom, medom, eurokremom. Odlično idu uz sve jer su neutralnog ukusa
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)