SAVRŠENI UZ KISELO MLEKO Uštipci na ruski način, punjeni mlevenim mesom
Mekike, uštipci, priganice su peciva koja svi vole, a uvek je bolje kada sami napravimo nego kada kupimo u pekari
Sastojci:
Za testo:
- 300 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike ulja
- 25 g kvasca
- 480 g brašna
Za punjenje:
- 350 g mlevenog mesa
- 2-3 crna luka
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crvene paprike
- malo bibera
- 30-50 ml vode
- 3-4 kašike ulja
Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa dodajte so, ulje i prosejano brašno. Umesite testo i pokrijte. Ostavite da odmori nekih 2 sata.
U mleveno meso dodajte sekcani luk, začine, vodu i ulje. Lepo sjedinite.
Testo izvadite na pobrašnjenu površinu, kratko premesite i podelite na 16 loptica.
Svaku lopticu malo razvucite i nafilujte sa kašikom mesa. Zatvorite i pecite u ulju.
Možda vas zanima:
CAKE ISKUSNIH DOMAĆICA Tri su ključne stvari da krofne ne upiju ulje a da budu mekše i vazdušastije
Prilikom stavljanja krofni na prženje pazite da ne preterate s količinom komada, zbog čega će temperatura ulja pasti, a krofne se neće ispeći i upiće više masnoće
BRZINSKI RECEPT Ruski lažni uštipci od 2 vrsve sira
Ako volite uštipke onda probajte i ovo rusko pecivo sa dve vrste sira
POSNO DOMAĆE PECIVO Uštipci bez jaja, fini vazdušasti, meki i ne upiju mnogo ulja
Isprobali sam dosta recepata za uštipke, i bilo je tu svega. Dosta grešaka, priznajemo, jer dobre uštipke nije tako lako napraviti
BAKIN TAJNI RECEPT Evo zbog čega joj uštipci uvek ispadnu mekani, a ne upiju ni kap ulja
Uštipci su uvek dobar zalogaj, a idu i sa slatkim i slanim namazima. Tope se u ustima sa kajmakom, urnebes salatom, ajvarom, sirom, ali i sa šećerom u prahu, pekmezom, medom, eurokremom. Odlično idu uz sve jer su neutralnog ukusa
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)