NEODOLJIVO PECIVO OD KOGA MIRIŠE CELA KUĆA Domaće pogačice mekane kao duša, popravljaju raspoloženje
Neodoljivo pecivo oduševiće celu porodicu, a kad zamirišu, zaboravićete na sve brige
Potrebni sastojci:
- – kiselo mleko 1 šolja ceđenog ili gustog
- – prašak za pecivo – 1 kesica
- – jaja – 2 kom
- – margarin ili maslac 125 g
- – sir – 130 gr
- – so – 1/2 kašičice
- – brašno – 1 i 1/2 šolje
- – peršun – 1 kašika sitno naseckanog
Priprema:
Margarin omekšati pa ga ismiksati da bude penast. Sir izdrobiti viljuškom pa ga dodati margarinu. Posoliti malo i dodati brašno.
Dobro izraditi testo rukama ili mikserom. Ostaviti ga u kesi i staviti sat vremena u frižider jer je testo dosta mekano i lepoljivo.
Posle sat vremena istresti na sto koji ste pobrašnjavili. Premesiti i razviti i saviti u obliku knjige.
Razviti 1,5 cm debljine. Ja sam izmerila malim metrom da budem sigurna. Vaditi čašicom za rakiju pogačice, svaki put čašicu umočiti u brašno i samo pritisnuti. Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Premazati žumancetom, posuti susamom i sa malo kima. Peći na 200 stepeni oko 20-30 minuta u zavisnosti od rerne.
Možda vas zanima:
ZA DORUČAK ILI VEČERU Šarene pletenice sa šunkom, sirom i prazilukom, hrskavo, mirisno, ukusno
Od trakica napravite pletenice, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, vratite u rernu i ostavite da se ponovo dižu 15 minuta. Pokrijte sve providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata na toplom mestu
JEFTINA, A FANTASTIČNA! Pita sa jogurtom, gotova za tili čas!
Odlična za doručak ili večeru.
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)