RECEPT DANA Lenja pita sa mesom, može da zameni i ručak i večeru
Sve što vam je potrebno da upotpunite savršen dan koji je pred vama, jeste jedan dobar recept.
Sastojci:
1. 4 jajeta
2. 1 čaša jogurta
3. 4 šoljice brašna
4. 1 šoljica ulja
5. 1 kesica praška za pecivo
6. 1 kašičica soli
Fil:
1. 300 g junećeg mlevenog mesa
2. 1 glavica luka
3. 1/2 kašičice origana
4. po ukusu so i biber
Preliv:
1. 2 jaja
2. 180 ml kisele pavlake
Priprema:
Izdinstajte luk, a zatim dodajte mleveno meso i začine.
Za testo umutite jaja i dodajte jogurt i ulje, a zatim pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte kašičicu soli. Sve sjedinite i sipajte u tepsiju.
Za preliv umutite jaja i pavlaku.
Na testo nanesite fil od mesa i na kraju rasporedite preliv lepo po vrhu.
Ubacite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni, a kad porumeni, temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Pecite oko pola sata.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO, LAKO SE PRAVI Punjeno belo meso, neodoljiv specijalitet za sve ukućane
Meso je neverovatno sočno, a može da se jede kao zasebana obrok ili uz pomfrit i neku salatu
LENJA PITA SA MESOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera je malo
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špaget
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)