BAKINE KIFLICE Ekspresno su gotove, a univerzalne, mogu biti i slane i slatke!
Od ovog testa možete praviti i slane i slatke kiflice.

Sastojci:
Možda vas zanima:

BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.

NAJMEKŠE KIFLICE SA KREMOM Snežana Marjanović iz Užica otkriva tajnu vazdušastog testa
Snežana vam otkriva tajnu slatkih kiflica koje se tope u ustima i sigurno uspevaju.

TESTO SE NE MESI NEGO KUVA! Probajte neobičan recept za slane kiflice
Prdlažemo vam potpuno drugačiji recept za kiflice, vredi ga isprobati!

PROBAJTE KIFLICE KOMŠINICE MIRE Neka cela ulica zamiriše na sveže pecivo!
Vazdušaste kiflice sa sirom i spanaćem za sve prilike.
600 g brašna
30 g svežeg kvasca
4 jaja + 1 za premazivanje
60 g masti
50 ml ulja
200 ml mleka
40 g šećera
1 kašičica soli
Nadev po izboru
Priprema:
U brašnu napravite rupu, dodajte mleko, rastopljenu mast, so i šećer, jaja i izdrobite kvasac. Umesite meko testo, dodajući brašno. Ostavite da stoji 5 minuta pa ga rastanjite oklagijom u oblik kruga. Isecite na 6 trouglova i namažite uljem. Na početak stavite džem ili sir. Napravite kiflice i poređajte ih u nauljenu tepsiju. Ostavite 30 minuta da odstoje. Namažite ih umućenim jajetom. Stavite u zagrejanu rernu na 140 stepeni i pojačajte na 200 stepeni. Pecite 15 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)