BAKINE KIFLICE Ekspresno su gotove, a univerzalne, mogu biti i slane i slatke!
Od ovog testa možete praviti i slane i slatke kiflice.
Sastojci:
600 g brašna
30 g svežeg kvasca
4 jaja + 1 za premazivanje
60 g masti
50 ml ulja
200 ml mleka
40 g šećera
1 kašičica soli
Nadev po izboru
Priprema:
U brašnu napravite rupu, dodajte mleko, rastopljenu mast, so i šećer, jaja i izdrobite kvasac. Umesite meko testo, dodajući brašno. Ostavite da stoji 5 minuta pa ga rastanjite oklagijom u oblik kruga. Isecite na 6 trouglova i namažite uljem. Na početak stavite džem ili sir. Napravite kiflice i poređajte ih u nauljenu tepsiju. Ostavite 30 minuta da odstoje. Namažite ih umućenim jajetom. Stavite u zagrejanu rernu na 140 stepeni i pojačajte na 200 stepeni. Pecite 15 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUNĐERASTE KIFLICE SE SMAŽU U TRENU Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, savršene za doručak ili užinu.
DOMAĆE KIFLICE Odlične vruće, a biće super i kada se ohlade, po receptu bez mane
Sočne i mekane, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)