KIFLICE SA NUTELOM Nema ništa lepše od mekanih zalogaja punih slatkog krema!
Kiflice su praktične, jer se mogu jesti za večeru, doručak i užinu, a deca će ove obožavati.
Sastojci:
600 g brašna
40 g kvasca
200 ml kisele pavlake
200 ml mleka
100 ml ulja
1 jaje
1 kesica praška za pecivo
3 kašike šećera
1 prstohvat so
Nutela po potrebi
Priprema:
U mlakom mleku rastvoriti kvasac, 1 kašiku šećera i 1 kašiku brašna te ostaviti da nadođe. U činiju sipati ostatak brašna, dodati nadošli kvasac, ulje, prašak za pecivo, kiselu pavlaku (odvojiti 1 kašiku kisele pavlake), 2 kašike šećera, posoliti i zamesiti testo. Podeliti ga na tri dela i svaki deo premesiti i oblikovati loptice. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom, iseći na 8 trouglova. Na svaki trougao staviti po kašičicu nutele. Uviti kiflice i poređati u pleh obložen pek papirom. Jaje umutiti sa kašikom kisele pavlake i premazati kiflice. Uključiti rernu i zagrejati na 180 stepeni. Kiflice peći oko pola sata. Po želji, posuti prah šećerom kada se ohlade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SLANI ŠTAPIĆI Hlebasto pecivo koje se brzo pravi, a idealno je kao doručak ili grickalica za goste
Poslužite uz jogurt, sir ili suhomesnate proizvode.
NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i nema greške, svima uspeju!
Fantastično mekane i vazdušaste krofne koje deca obožavaju.
LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)