KIFLICE SA NUTELOM Nema ništa lepše od mekanih zalogaja punih slatkog krema!
Kiflice su praktične, jer se mogu jesti za večeru, doručak i užinu, a deca će ove obožavati.

Sastojci:
Možda vas zanima:

DOMAĆI SLANI ŠTAPIĆI Hlebasto pecivo koje se brzo pravi, a idealno je kao doručak ili grickalica za goste
Poslužite uz jogurt, sir ili suhomesnate proizvode.

NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i nema greške, svima uspeju!
Fantastično mekane i vazdušaste krofne koje deca obožavaju.

LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.

BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
600 g brašna
40 g kvasca
200 ml kisele pavlake
200 ml mleka
100 ml ulja
1 jaje
1 kesica praška za pecivo
3 kašike šećera
1 prstohvat so
Nutela po potrebi
Priprema:
U mlakom mleku rastvoriti kvasac, 1 kašiku šećera i 1 kašiku brašna te ostaviti da nadođe. U činiju sipati ostatak brašna, dodati nadošli kvasac, ulje, prašak za pecivo, kiselu pavlaku (odvojiti 1 kašiku kisele pavlake), 2 kašike šećera, posoliti i zamesiti testo. Podeliti ga na tri dela i svaki deo premesiti i oblikovati loptice. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom, iseći na 8 trouglova. Na svaki trougao staviti po kašičicu nutele. Uviti kiflice i poređati u pleh obložen pek papirom. Jaje umutiti sa kašikom kisele pavlake i premazati kiflice. Uključiti rernu i zagrejati na 180 stepeni. Kiflice peći oko pola sata. Po želji, posuti prah šećerom kada se ohlade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)