KARTOŠKA Kremasti slatkiš iz bivšeg SSSR-a kome ovo piće daje posebnu čar

Ivana Pavlović

19:00

Kulinarski globus 0

Naziv je dobio po krompiru, jer oblikom podseća na njega.

kartoška
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g tosta
  • 125 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 2 kašičice kakaa u prahu
  • 2 kašičice konjaka

Priprema:

Tost zdrobite. U jednoj šerpici pomešajte mleko i šećer sa kakaom, pa prokuvajte. Sipajte u zdrobljen tost. Zasebno otopite maslac, pa i njega dodajte u tost. Dobro promešajte. Sipajte konjak pa opet promešajte. Napravite kuglice oblika krompira pa ostavite desert par sati u frižideru. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading