Tartiflet sa povrćem: Ovo jelo oduševiće i najokorelije "mesojede"
Tartiflet je čuveno francusko jelo, a ovo je njegova vegetarijnska varijanta

Sastojci:
200 ml sojinog mleka
3 batata
2 kašičice biljnog ulja
100 ml belog vina
1 glavica crnog luka
1 kašičica timijana
1 čen belog luka
250 g bri sira
Priprema:
Batat oljuštite, prepolovite i skuvajte. Crni i beli luk sitno iseckajte i na ulju u tiganju propržite, pa dodajte belo vino. U veću šerpu pomešajte sojino mleko, timijan i izdinstani luk. Kad proključa, ubacite batat i kuvajte oko 5 minuta. Pola smese sipajte u tepsiju, izrendajte bri pa dodajte drugu polovinu. Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.
SAVET Da bi se batat lepše isekao, nemojte ga tokom kuvanja probadati viljuškom

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)