Tartiflet sa povrćem: Ovo jelo oduševiće i najokorelije "mesojede"

Izvor: Alo.rs/I.V.

10:38

Kulinarski globus 0

Tartiflet je čuveno francusko jelo, a ovo je njegova vegetarijnska varijanta

Tartiflet sa povrćem: Ovo jelo oduševiće i najokorelije "mesojede"
Shutterstock

Sastojci:

200 ml sojinog mleka

3 batata

2 kašičice biljnog ulja

100 ml belog vina

1 glavica crnog luka

1 kašičica timijana

1 čen belog luka

250 g bri sira

Priprema:

Batat oljuštite, prepolovite i skuvajte. Crni i beli luk sitno iseckajte i na ulju u tiganju propržite, pa dodajte belo vino. U veću šerpu pomešajte sojino mleko, timijan i izdinstani luk. Kad proključa, ubacite batat i kuvajte oko 5 minuta. Pola smese sipajte u tepsiju, izrendajte bri pa dodajte drugu polovinu. Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.

SAVET Da bi se batat lepše isekao, nemojte ga tokom kuvanja probadati viljuškom

Komentari (0)

Loading