ČUVENA ŠVARCVALD TORTA Savršena nemačka poslastica od čokolade, višanja i slatke pavlake
Švarcvald torta je osvežavajuća, a kore su mekane, tope se u ustima.

Možda vas zanima:

ŠVARCVALD TORTA Savršena poslastica od čokolade, višanja i slatke pavlake
Pravi izbor torte za svečani ručak, jer je izdašna i osvežavajuća.

TORTA SA VIŠNJAMA Fenomenalna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Ako volite višnje, ovu tortu ćete obožavati.

ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka torta nazvana po višnjevači 1927 godine
Ako volite torte, ovu poslasticu ćete obožavati.

TORTA SA VIŠNJAMA Mirisna poslastica u neodoljivom čokoladnom spoju
Ukusna i drugačija, savršena za svaku svečanu trpezu.
Sastojci:
Za kore:
200 g brašna
150 g šećera
8 jaja
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fil:
500 g smrznutih višanja (ili iz kompota)
5 kašika gustina
3 kašike šećera
3 kašike višnjevače
800 ml slatke pavlake
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kore: Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom da dobijete svetložutu smesu. Dodajte belanca i kašikom izmešajte. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Izmešajte kašikom. Pecite u podmazanom kalupu za tortu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađen biskvit presecite na tri dela po debljini – to su tri kore. Poprskajte ih višnjevačom.
Fil: Ostavite šaku višanja za ukrašavanje, a ostale iscedite. U taj sok dodajte vodu da bude 300 ml i stavite sa šećerom da provri. Sjedinite posebno gustin sa 3-4 kašike vode da nema grudvica i sipajte u proključalu tečnost. Kuvajte uz mešanje dok se zgusne pa dodajte višnje i namažite dve kore. Umutite slatku pavlaku. Stavite na tacnu koru sa filom od višanja, namažite slatku pavlaku, preko koru s višnjama, pa slatku pavlaku i završite korom. Celu tortu nafilujte umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom i višnjama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)