POPULARNA ITALIJANSKA ČORBA Ribolita je spoj namirnica koje i mi obožavamo!
Italijanke prave ovu čorbu od povrća koje im je ostalo prilikom pripreme drugih jela, pa je zato puna raznovrsnih sastojaka.

Sastojci:
Možda vas zanima:

PASIRANA ČORBA OD PASULJA Probajte omiljeno jelo na drugačiji način
Ova čorba se lako sprema, a veoma je ukusna.

RUČAJTE KAO FRANCUZI Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!
Zdrava i ukusna čorbica je odličan ručak.

KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.

600 g pasulja
350 g spanaća
400 g pelata
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
1 praziluk
3 čena belog luka
12 kriški hleba
3 kašike parmezana
6 kašika maslinovog ulja
pileći bujon
so i biber
Priprema:
Pasulj operite i potopite u vodi zajedno sa očišćenim lukom i šargarepom. Ostavite preko noći. Sutradan izvadite povrće, a pasulj u toj vodi kuvajte pola sata. Iseckajte crni i beli luk, šargarepu i praziluk na kolutove. Pelat paradajz ocedite i iseckajte na manje komade. Spanać iseckajte. U većoj šerpi prodinstajte crni luk, šargarepu i praziluk, dodaje beli luk, a posle minut paradajz i bujon. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pasulj i spanać i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Propržite hleb da porumeni, poprskajte maslinovim uljem i stavite u svaki tanjir kada sipate supu. Odozgo pospite malo parmezana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)