POPULARNA ITALIJANSKA ČORBA Ribolita je spoj namirnica koje i mi obožavamo!
Italijanke prave ovu čorbu od povrća koje im je ostalo prilikom pripreme drugih jela, pa je zato puna raznovrsnih sastojaka.
Sastojci:
600 g pasulja
350 g spanaća
400 g pelata
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
1 praziluk
3 čena belog luka
12 kriški hleba
3 kašike parmezana
6 kašika maslinovog ulja
pileći bujon
so i biber
Priprema:
Pasulj operite i potopite u vodi zajedno sa očišćenim lukom i šargarepom. Ostavite preko noći. Sutradan izvadite povrće, a pasulj u toj vodi kuvajte pola sata. Iseckajte crni i beli luk, šargarepu i praziluk na kolutove. Pelat paradajz ocedite i iseckajte na manje komade. Spanać iseckajte. U većoj šerpi prodinstajte crni luk, šargarepu i praziluk, dodaje beli luk, a posle minut paradajz i bujon. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pasulj i spanać i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Propržite hleb da porumeni, poprskajte maslinovim uljem i stavite u svaki tanjir kada sipate supu. Odozgo pospite malo parmezana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PASIRANA ČORBA OD PASULJA Probajte omiljeno jelo na drugačiji način
Ova čorba se lako sprema, a veoma je ukusna.
RUČAJTE KAO FRANCUZI Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!
Zdrava i ukusna čorbica je odličan ručak.
KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)