Maštovita salata s rotkvicama i renom od koje Grcima skače dobro raspoloženje
Ukoliko vam je potreban lagani obrok pripremljen unapred ili savršen prilog porodičnoj večeri, ova zdrava salata će vas sigurno oduševiti.
Grčka salata s rotkvicama
Sastojci (za 4 osobe):
2 veze rotkvica
2 čena belog luka
1 mali ren
1 veza vlašca
250 g svežeg kravljeg sira
1,2 dl jogurta
1,2 dl šavlake
so, biber
Priprema:
Operite i narendajte ren sitno.a opranu rotkvice isecite na tanke kolutiće. Očistite beli luk i iseckajte ga sa vlašcem (sačuvajte malo za dekoraciju). Dobro izmešajte sir sa jogurtom i pavlakom, posolite, pobiberite, umešajte ren, rotkvice, beli luk i vlašac. Ukrasite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Dok traje sezona MLADE KELERABE isprobajte ovu salatu kojoj mirođija daje poseban šmek
Za pripremu ove ukusne i zdrave salate dovoljno je samo desetak minuta.
OSvežavajuća salata s krastavcima koju možete da ponesete i na posao
Savršen prolećni obrok koji vas osvežiti, ali i nahraniti vaš organizam je salata u kojoj je glavna zvezda krastavac, koji bez rotkvica ne bi bio toliko savršen..
Prolećna salata od matovilca i kozjeg sira će da vam obezbedi energiju tokom celog dana
Iako je sezona citrusa na izmaku, još uvek možemo pronaći poneku sočnu mandarinu ili pomorandžu, koje se odlično slažu sa salatom, avokadom i cveklom.
Fatuš, libanska salata s rotkvicama, idealna je za početak proleća i detoks organizma
Brza i jednostavna priprema fatuš salate glavni su razlozi popularnosti ovog libanskog jela i u zapadnim zemljama
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
Komentari (0)