Maštovita salata s rotkvicama i renom od koje Grcima skače dobro raspoloženje
Ukoliko vam je potreban lagani obrok pripremljen unapred ili savršen prilog porodičnoj večeri, ova zdrava salata će vas sigurno oduševiti.
Grčka salata s rotkvicama
Sastojci (za 4 osobe):
2 veze rotkvica
2 čena belog luka
1 mali ren
1 veza vlašca
250 g svežeg kravljeg sira
1,2 dl jogurta
1,2 dl šavlake
so, biber
Priprema:
Operite i narendajte ren sitno.a opranu rotkvice isecite na tanke kolutiće. Očistite beli luk i iseckajte ga sa vlašcem (sačuvajte malo za dekoraciju). Dobro izmešajte sir sa jogurtom i pavlakom, posolite, pobiberite, umešajte ren, rotkvice, beli luk i vlašac. Ukrasite i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Dok traje sezona MLADE KELERABE isprobajte ovu salatu kojoj mirođija daje poseban šmek
Za pripremu ove ukusne i zdrave salate dovoljno je samo desetak minuta.
OSvežavajuća salata s krastavcima koju možete da ponesete i na posao
Savršen prolećni obrok koji vas osvežiti, ali i nahraniti vaš organizam je salata u kojoj je glavna zvezda krastavac, koji bez rotkvica ne bi bio toliko savršen..
Prolećna salata od matovilca i kozjeg sira će da vam obezbedi energiju tokom celog dana
Iako je sezona citrusa na izmaku, još uvek možemo pronaći poneku sočnu mandarinu ili pomorandžu, koje se odlično slažu sa salatom, avokadom i cveklom.
Fatuš, libanska salata s rotkvicama, idealna je za početak proleća i detoks organizma
Brza i jednostavna priprema fatuš salate glavni su razlozi popularnosti ovog libanskog jela i u zapadnim zemljama
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)