Maštovita salata s rotkvicama i renom od koje Grcima skače dobro raspoloženje

alo.rs/I. V.

16:35

Kulinarski globus 0

Ukoliko vam je potreban lagani obrok pripremljen unapred ili savršen prilog porodičnoj večeri, ova zdrava salata će vas sigurno oduševiti.

Maštovita salata s rotkvicama i renom od koje Grcima skače dobro raspoloženje
Shutterstock

 


Grčka salata s rotkvicama

Sastojci (za 4 osobe):

2 veze rotkvica

2 čena belog luka

1 mali ren

1 veza vlašca

250 g svežeg kravljeg sira

1,2 dl jogurta

1,2 dl šavlake

so, biber

Priprema:

Operite i narendajte ren sitno.a opranu rotkvice isecite na tanke kolutiće. Očistite beli luk i iseckajte ga sa vlašcem (sačuvajte malo za dekoraciju). Dobro izmešajte sir sa jogurtom i pavlakom, posolite, pobiberite, umešajte ren, rotkvice, beli luk i vlašac. Ukrasite i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading