INTENZIVAN UKUS I MIRIS Pire od krompira odličan je prilog za svako jelo
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
Pire od koprive
Sastojci:
200 g kuvane koprive
100 g bešamel sosa
1 dl mleka
40 g brašna
50 g pavlake
so, biber
Priprema:
Kuvanu koprivu sameljite i potom pomešajte sa gotovim bešamelom. Stavite zajedno da se kuva na laganoj vatri i po želji začinite. Dodajte mleko, kuvajte još pet minuta, pa sklonite sa vatre i uz neprestano mešanje dodajte pavlaku. Poslužite posebno ili kao prilog uz pečeno meso.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT SA BRITANSKOG OSTRVA Kobasice sa pireom na engleski način
Ukusne i slasne za svaki dan.
TAKO SOČAN I UKUSAN Oslić sa ZELENIM pireom je idealno jelo za vikend ručak
Pravo je jelo za vreme posta.
MUSAKA KOJA SE TOPI U USTIMA Ovakav ručak još uvek niste probali
Pire je glavni sastojak.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)