INTENZIVAN UKUS I MIRIS Pire od krompira odličan je prilog za svako jelo
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
Pire od koprive
Sastojci:
200 g kuvane koprive
100 g bešamel sosa
1 dl mleka
40 g brašna
50 g pavlake
so, biber
Priprema:
Kuvanu koprivu sameljite i potom pomešajte sa gotovim bešamelom. Stavite zajedno da se kuva na laganoj vatri i po želji začinite. Dodajte mleko, kuvajte još pet minuta, pa sklonite sa vatre i uz neprestano mešanje dodajte pavlaku. Poslužite posebno ili kao prilog uz pečeno meso.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT SA BRITANSKOG OSTRVA Kobasice sa pireom na engleski način
Ukusne i slasne za svaki dan.
TAKO SOČAN I UKUSAN Oslić sa ZELENIM pireom je idealno jelo za vikend ručak
Pravo je jelo za vreme posta.
MUSAKA KOJA SE TOPI U USTIMA Ovakav ručak još uvek niste probali
Pire je glavni sastojak.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)