SLATKI DORUČAK Napravite carski drobljenac i jedite kao car!
Carski drobljenac je austrijsko jelo i služi se sa kompotom ili džemom.
Sastojci:
4 jaja
500 ml mleka
350 g brašna
1 kašika šećera
1 kašika margarina
malo gazirane vode
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite žumanca, dodajte mleko i šećer. Uz mešanje dodajte brašno, a zatim malo gazirane vode da dobijete smesu kao za palačinke. Umutite belanca i dodajte u smesu od žumanaca. Izmešajte i sipajte u zagrejan tiganj u kome ste istopili margarin. Pržite na srednjoj vatri i kada je odozdo gotovo okrenite smesu i viljuškom podelite na komade. Pržite i okrećite dok testo ne bude isprženo sa svih strana. Kad je gotovo, sipajte u tanjir i pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PROJA OD PALENTE Mekana i ukusna, ne možeš da prestaneš da jedeš!
Doručak koji se brzo pravi, a odlično zasiti.
RAZGRABE SE ZA TREN Mekani mafini sa šunkom i graškom, odlična su večera
Ovi slani mafini mogu da se jedu i sutradan.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)