SLATKI DORUČAK Napravite carski drobljenac i jedite kao car!

Vesna Vukadinović

08:00

Kulinarski globus 0

Carski drobljenac je austrijsko jelo i služi se sa kompotom ili džemom.

SLATKI DORUČAK Napravite carski drobljenac i jedite kao car!
Shutterstock

Sastojci:

4 jaja

500 ml mleka

350 g brašna

1 kašika šećera

1 kašika margarina

malo gazirane vode

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umutite žumanca, dodajte mleko i šećer. Uz mešanje dodajte brašno, a zatim malo gazirane vode da dobijete smesu kao za palačinke. Umutite belanca i dodajte u smesu od žumanaca. Izmešajte i sipajte u zagrejan tiganj u kome ste istopili margarin. Pržite na srednjoj vatri i kada je odozdo gotovo okrenite smesu i viljuškom podelite na komade. Pržite i okrećite dok testo ne bude isprženo sa svih strana. Kad je gotovo, sipajte u tanjir i pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading