ODLIČNO JELO Zapečeni makaroni na alpski način, prste da poližeš!
Sigurno će vam se dopasti ove makarone od vaših omiljenih namirnica pripremljenih na drugačiji način.
Sastojci:
400 g makarona
300 g krompira
250 g rendanog ementalera
250 g pavlake za kuvanje
250 ml mleka
300 g luka
80 g putera
1 kašika seckanog peršuna
so, biber
Priprema:
Krompira oljuštite i isecite na kockice veličina makarona. Makarone kuvajte slanoj vodi 3 minuta i dodajte krompir. Kuvati dok ne postanu al dente (ne treba da budu mekani). U drugoj posudi pomešajte pavlaku za kuvanje, mleko i 2/3 sira. Dodajte makarone i krompir i dobro izmešajte. začinite solju i biberom po ukusu. Supajte u vatrostalnu činiju i pospite preostalim sirom. Pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ili dok ne dobije zlatnu boju. Na puteru prodinstajte iseckan luk i posolite. Gotove makarone izvadite iz rerne preko sipajte izdinstan luk. Pospite seckanim peršunom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
IDEJA ZA VEČERU Musaka od praziluka i pileće džigerice, odlična kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Imamo novu verziju musake i mislimo da ćete je obožavati.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)