ODLIČNO JELO Zapečeni makaroni na alpski način, prste da poližeš!

Vesna Vukadinović

19:30

Kulinarski globus 0

Sigurno će vam se dopasti ove makarone od vaših omiljenih namirnica pripremljenih na drugačiji način.

ODLIČNO JELO Zapečeni makaroni na alpski način, prste da poližeš!
Shutterstock

Sastojci:  

400 g makarona

300 g krompira

250 g rendanog ementalera

250 g pavlake za kuvanje

250 ml mleka

300 g luka

80 g putera

1 kašika seckanog peršuna

so, biber

Priprema:

Krompira oljuštite i isecite na kockice veličina makarona. Makarone kuvajte slanoj vodi 3 minuta i dodajte krompir. Kuvati dok ne postanu al dente (ne treba da budu mekani). U drugoj posudi pomešajte pavlaku za kuvanje, mleko i 2/3 sira. Dodajte makarone i krompir i dobro izmešajte. začinite solju i biberom po ukusu. Supajte u vatrostalnu činiju i pospite preostalim sirom. Pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ili dok ne dobije zlatnu boju. Na puteru prodinstajte iseckan luk i posolite. Gotove makarone izvadite iz rerne preko sipajte izdinstan luk. Pospite seckanim peršunom i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

tiramisu

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka

11:00

17 februar, 2025

Kulinarski globus

Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

Komentari (0)

Loading