ODLIČNO JELO Zapečeni makaroni na alpski način, prste da poližeš!
Sigurno će vam se dopasti ove makarone od vaših omiljenih namirnica pripremljenih na drugačiji način.

Sastojci:
400 g makarona
300 g krompira
250 g rendanog ementalera
250 g pavlake za kuvanje
250 ml mleka
300 g luka
80 g putera
1 kašika seckanog peršuna
so, biber
Priprema:
Krompira oljuštite i isecite na kockice veličina makarona. Makarone kuvajte slanoj vodi 3 minuta i dodajte krompir. Kuvati dok ne postanu al dente (ne treba da budu mekani). U drugoj posudi pomešajte pavlaku za kuvanje, mleko i 2/3 sira. Dodajte makarone i krompir i dobro izmešajte. začinite solju i biberom po ukusu. Supajte u vatrostalnu činiju i pospite preostalim sirom. Pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ili dok ne dobije zlatnu boju. Na puteru prodinstajte iseckan luk i posolite. Gotove makarone izvadite iz rerne preko sipajte izdinstan luk. Pospite seckanim peršunom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.

IDEJA ZA VEČERU Musaka od praziluka i pileće džigerice, odlična kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Imamo novu verziju musake i mislimo da ćete je obožavati.

RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.

BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.

Kuglice sa kokosom: Savršeni slatki zalogaj očas posla
Brzo, ukusno i slatko - ove tri reči su ključne kada na brzaka želimo da spremimo ukusnu poslasticu

Au, što je ovo dobro! Domaći, hrskavi čokoladni raspucanci
Čokladni raspucanci su pravi hit na internetu, a mi imamo originalni recept

Keksići sa limunom: Savršeno osvežavaju i najbolje idu uz čaj
Ovi kolačići idealno se kombinuju sa šoljom toplog čaja ili kafe

IMAM BALDI Turski specijalitet sa zanimljivom istorijskom pričom, a pogodan i za post
Imam baldi je savršeni turski delikates sa dugom tradicijom i zanimljivom istorijskom pričom o nastanku njegovog imena. Naime, legenda kaže da je u porobljenom Konstantinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela. Reč je o punjenom patlidžanu koji se zapeče u rerni. Može da se jede u danima posta jer mu je glavni sastojak povrće. Ovo jelo se jede hladno ili toplo, kao glavno jelo ili predjelo.

ŠPANSKI ĆUROSI SA ČOKOLADNIM SOSOM Spolja hrskavi, a iznutra sočni, prste da poližete
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)