JELO KOJE MORATE PROBATI Južnoafrikanci su jako ponosni na BABUATI

Izvor: Alo.rs

16:00

Kulinarski globus 0

Neobično je jelo.

JELO KOJE MORATE PROBATI Južnoafrikanci su jako ponosni na BABUATI
Shutterstock

Babuati

Sastojci:

2 kriške bajatog hleba

2 glavice crnog luka

25 g putera

2 čena belog luka

1 kg goveđeg mlevenog mesa

1 kašičica suvog začina

3 karanfilića

3 kašike suvog grožđa

3 lista lovora

Gornji fil:

300 ml mleka

2 jajeta

Priprema:

Zagrejte rernu. Hleb stavite u činiju sa vodom. Dinstajte crni luk uz mešanje. Dodajte beli luk i mleveno meso i dobro ispržite. Ubacite suvo grožđe, začine i jedan list lovora. Hleb ocedite, pa dodajte u tiganj i sjedinite. Poklopite i krčkajte oko 10 minuta. Prespite sve u vatrostalnu činiju, pa prelijte mešavinom mleka, jaja i začina i stavite dva lovorova lista. Pecite oko 45 minuta dok ne porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading