JELO KOJE MORATE PROBATI Južnoafrikanci su jako ponosni na BABUATI
Neobično je jelo.

Babuati
Možda vas zanima:

GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina

ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.


Sastojci:
2 kriške bajatog hleba
2 glavice crnog luka
25 g putera
2 čena belog luka
1 kg goveđeg mlevenog mesa
1 kašičica suvog začina
3 karanfilića
3 kašike suvog grožđa
3 lista lovora
Gornji fil:
300 ml mleka
2 jajeta
Priprema:
Zagrejte rernu. Hleb stavite u činiju sa vodom. Dinstajte crni luk uz mešanje. Dodajte beli luk i mleveno meso i dobro ispržite. Ubacite suvo grožđe, začine i jedan list lovora. Hleb ocedite, pa dodajte u tiganj i sjedinite. Poklopite i krčkajte oko 10 minuta. Prespite sve u vatrostalnu činiju, pa prelijte mešavinom mleka, jaja i začina i stavite dva lovorova lista. Pecite oko 45 minuta dok ne porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.
Komentari (0)