JELO KOJE MORATE PROBATI Južnoafrikanci su jako ponosni na BABUATI
Neobično je jelo.
Babuati
Sastojci:
2 kriške bajatog hleba
2 glavice crnog luka
25 g putera
2 čena belog luka
1 kg goveđeg mlevenog mesa
1 kašičica suvog začina
3 karanfilića
3 kašike suvog grožđa
3 lista lovora
Gornji fil:
300 ml mleka
2 jajeta
Priprema:
Zagrejte rernu. Hleb stavite u činiju sa vodom. Dinstajte crni luk uz mešanje. Dodajte beli luk i mleveno meso i dobro ispržite. Ubacite suvo grožđe, začine i jedan list lovora. Hleb ocedite, pa dodajte u tiganj i sjedinite. Poklopite i krčkajte oko 10 minuta. Prespite sve u vatrostalnu činiju, pa prelijte mešavinom mleka, jaja i začina i stavite dva lovorova lista. Pecite oko 45 minuta dok ne porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)