NAJPOZNATIJA TORTA U SVETU Austrijanci se diče njome, a ovo je jedinstven recept
Sočna je i preukusna.

Saher torta
Možda vas zanima:
Sastojci:
140 g maslaca
110 g šećera u prahu
pola štapića vanile
6 jaja
130 g čokolade za kuvanje
110 g šećera
140 g glatkog brašna
200 g džema od kajsije
Za glazuru:
75 ml slatke pavlake
20 g maslaca
100 g crne čokolade
50 g šećera
50 ml vode
1 kašika kisele pavlake
Priprema:
Izmutiti omekšali maslac sa šećerom u prahu dok se ne stvori pena i dodati vanilu. Postepeno dodavati žumanca (jedno po jedno) i mutiti ih u čvršću smesu. Umešati otopljenu čokoladu. Čvrsto umutiti belanca sa šećerom i lagano dodavati u pastu od žumanaca. Modlu obložiti pek-papirom, namazati stranice maslacom i brašnom, pa sipati smesu. Peći na 160 stepeni oko 60 minuta, prvih 15 minuta držati vrata rerne odškrinuta za jedan prst. Tortu zajedno sa kalupom okrenuti na rešetku i hladiti oko 20 minuta. Zatim ukloniti kalup, skinuti papir, vratiti poklopac kalupa, okrenuti tortu i ohladiti je u potpunosti. Kada se torta ohladi, izvući je iz modle i prepoloviti nožem. Zagrejati džem i premazati obe polovine torte, preklopiti je i premazati okolo. Ostaviti je da se prosuši. Ukuvati slatku pavlaku sa maslacem, skloniti sa vatre i promešati iseckanu čokoladu dok se ne rastopi. Takođe prokuvati vodu, da se šećer otopi, dodati pavlaku za kuvanje i promešati sa čokoladom. Kada se malo ohladi, glazuru odjednom preliti preko torte i premazati je okolo sa što manje poteza, kako bi glazura bila glatka. Ostaviti nekoliko sati da se čokolada ohladi i stvrdne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)