LEO SAMO NJU TAMANI Preukusna veganska pica se uvek nalazi na meniju poznatog glumca
Probajte.
Veganska pica - Leonardo di Kaprio
Sastojci:
Za testo:
1 kora za picu
1/2 šolje crvene, zelene i narandžaste paprike isečene na tračice
1/3 šolje iseckanog crvenog luka
1 šolja iseckanih šampinjona
1/2 kašičice suvog bosiljka
origano i beli luk u prahu
so
Za sos:
1 konzerva organskog paradajz pirea
1/2 kašičice suvog bosiljka, origana, belog luka u prahu
so
Za preliv:
1/2 šolje veganskog parmezana
mlevena crvena paprika i suvi origano
Priprema:
U većem tiganju na maslinovom ulju ispržite luk i papriku, začinite i promešajte. Kada omekša, ubacite seckane šampinjone. Kad bude gotovo, sklonite sa ringle. U činiju pomešajte paradajz sos i začinite. Pripremite veganski parmezan tako što ćete u seckalici usitniti sirove indijske orahe, morsku so, nutritivni kvasac i beli luk u prahu, dok se ne dobije fin obrok. Sipajte u teglu i ostavite u frižideru. Testo za picu stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite prvo paradajz sos, malo parmezana i na kraju dinstano povrće. Pecite do 20 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
NIKAD UKUSNIJI DORUČAK Mekano testo, a preukusan nadev
Ko voli zeleniš, ovo je idealan obrok.
PRAKTIČNA VEČERA Urolana pica pita može da prođe i kao doručak
Prosta je priprema.
RECEPT ZA SVAKOGA Ukus posne pice će vas ostaviti bez daha!
Niste do sada tako pravili.
VOLITE PICU, VOLITE POMFRIT A šta kažete o njihovom miksu?
Priznaćete da je kombinacija iznenađujuća.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)