LEO SAMO NJU TAMANI Preukusna veganska pica se uvek nalazi na meniju poznatog glumca

Alo.rs/B. Paunović

13:30

Kulinarski globus 0

Probajte.

LEO SAMO NJU TAMANI Preukusna veganska pica se uvek nalazi na meniju poznatog glumca
unsplash.com

Veganska pica - Leonardo di Kaprio

Sastojci:

Za testo:

1 kora za picu

1/2 šolje crvene, zelene i narandžaste paprike isečene na tračice

1/3 šolje iseckanog crvenog luka

1 šolja iseckanih šampinjona

1/2 kašičice suvog bosiljka

origano i beli luk u prahu

so

Za sos:

1 konzerva organskog paradajz pirea

1/2 kašičice suvog bosiljka, origana, belog luka u prahu

so

Za preliv:

1/2 šolje veganskog parmezana

mlevena crvena paprika i suvi origano

Priprema:

U većem tiganju na maslinovom ulju ispržite luk i papriku, začinite i promešajte. Kada omekša, ubacite seckane šampinjone. Kad bude gotovo, sklonite sa ringle. U činiju pomešajte paradajz sos i začinite. Pripremite veganski parmezan tako što ćete u seckalici usitniti sirove indijske orahe, morsku so, nutritivni kvasac i beli luk u prahu, dok se ne dobije fin obrok. Sipajte u teglu i ostavite u frižideru. Testo za picu stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite prvo paradajz sos, malo parmezana i na kraju dinstano povrće. Pecite do 20 minuta na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading