LEO SAMO NJU TAMANI Preukusna veganska pica se uvek nalazi na meniju poznatog glumca
Probajte.
Veganska pica - Leonardo di Kaprio
Sastojci:
Za testo:
1 kora za picu
1/2 šolje crvene, zelene i narandžaste paprike isečene na tračice
1/3 šolje iseckanog crvenog luka
1 šolja iseckanih šampinjona
1/2 kašičice suvog bosiljka
origano i beli luk u prahu
so
Za sos:
1 konzerva organskog paradajz pirea
1/2 kašičice suvog bosiljka, origana, belog luka u prahu
so
Za preliv:
1/2 šolje veganskog parmezana
mlevena crvena paprika i suvi origano
Priprema:
U većem tiganju na maslinovom ulju ispržite luk i papriku, začinite i promešajte. Kada omekša, ubacite seckane šampinjone. Kad bude gotovo, sklonite sa ringle. U činiju pomešajte paradajz sos i začinite. Pripremite veganski parmezan tako što ćete u seckalici usitniti sirove indijske orahe, morsku so, nutritivni kvasac i beli luk u prahu, dok se ne dobije fin obrok. Sipajte u teglu i ostavite u frižideru. Testo za picu stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite prvo paradajz sos, malo parmezana i na kraju dinstano povrće. Pecite do 20 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
NIKAD UKUSNIJI DORUČAK Mekano testo, a preukusan nadev
Ko voli zeleniš, ovo je idealan obrok.
PRAKTIČNA VEČERA Urolana pica pita može da prođe i kao doručak
Prosta je priprema.
RECEPT ZA SVAKOGA Ukus posne pice će vas ostaviti bez daha!
Niste do sada tako pravili.
VOLITE PICU, VOLITE POMFRIT A šta kažete o njihovom miksu?
Priznaćete da je kombinacija iznenađujuća.
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima
Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.
Komentari (0)