LEO SAMO NJU TAMANI Preukusna veganska pica se uvek nalazi na meniju poznatog glumca
Probajte.
Veganska pica - Leonardo di Kaprio
Sastojci:
Za testo:
1 kora za picu
1/2 šolje crvene, zelene i narandžaste paprike isečene na tračice
1/3 šolje iseckanog crvenog luka
1 šolja iseckanih šampinjona
1/2 kašičice suvog bosiljka
origano i beli luk u prahu
so
Za sos:
1 konzerva organskog paradajz pirea
1/2 kašičice suvog bosiljka, origana, belog luka u prahu
so
Za preliv:
1/2 šolje veganskog parmezana
mlevena crvena paprika i suvi origano
Priprema:
U većem tiganju na maslinovom ulju ispržite luk i papriku, začinite i promešajte. Kada omekša, ubacite seckane šampinjone. Kad bude gotovo, sklonite sa ringle. U činiju pomešajte paradajz sos i začinite. Pripremite veganski parmezan tako što ćete u seckalici usitniti sirove indijske orahe, morsku so, nutritivni kvasac i beli luk u prahu, dok se ne dobije fin obrok. Sipajte u teglu i ostavite u frižideru. Testo za picu stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite prvo paradajz sos, malo parmezana i na kraju dinstano povrće. Pecite do 20 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
NIKAD UKUSNIJI DORUČAK Mekano testo, a preukusan nadev
Ko voli zeleniš, ovo je idealan obrok.
PRAKTIČNA VEČERA Urolana pica pita može da prođe i kao doručak
Prosta je priprema.
RECEPT ZA SVAKOGA Ukus posne pice će vas ostaviti bez daha!
Niste do sada tako pravili.
VOLITE PICU, VOLITE POMFRIT A šta kažete o njihovom miksu?
Priznaćete da je kombinacija iznenađujuća.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)