RECEPT ZA SVAKOGA Ukus posne pice će vas ostaviti bez daha!
Niste do sada tako pravili.

Posna pica
Možda vas zanima:

RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.

GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina

ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.

Sastojci:
Za testo:
450 g brašna
280 ml vode
70 ml ulja
1/2 kockice kvasca
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
Za fil:
2 kašike kečapa
2 kašike ajvara
100 g maslinki
100 g šampinjona
1/2 glavice crnog luka
3 kisela krastavčića
1 manja sveža paprika
50 g kukuruza šećerca
2 veće konzerve tunjevine
300 g biljnog kačkavalja
1 kesica origana
Priprema:
Testo: U toploj vodi, s dodatkom šećera, stavite kvasac da nadođe. U vanglicu stavite brašno, dodajte ulje i s pripremljenim kvascem zamesite testo. Umešeno testo ostavite da naraste, dok se sprema fil. Fil: Tunjevinu iscedite od ulja i pomešajte je sa sitno iseckanim crnim lukom. Šampinjone isecite na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke isecite na krugove. Ajvar i kečap pomešajte i dobro sjedinite. Dobro podmažite veliki pleh uljem. Naraslo testo rastanjite u veličini pleha. Premažite ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporedite tunjevinu s lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Pospite sa origanom i narendajte krupno biljni kačkavalj. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.

HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela
Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.

UKUSNA KUS KUS SALATA Pikantna i aromatična, osvežiće vas u trenu
Drugačija i ukusna, bićete oduševljeni.

SALATA SA CVEKLOM I JABUKAMA Krepi organizam u trenu, a gotova začas
U sočnom spoju sa orasima, ovakvu salatu do sada niste jeli.

HELJDINA KAŠA SA PIRINČEM Zdrava i ukusna, za savršenu užinu
Pravi se lako , a puna vitamina.
Komentari (0)