RECEPT ZA SVAKOGA Ukus posne pice će vas ostaviti bez daha!

Alo.rs

18:00

Zdravi zalogaji 0

Niste do sada tako pravili.

RECEPT ZA SVAKOGA Ukus posne pice će vas ostaviti bez daha!
unsplash.com

Posna pica

Sastojci:

Za testo:

450 g brašna

280 ml vode

70 ml ulja

1/2 kockice kvasca

1,5 kašičica soli

1 kašičica šećera

Za fil:

2 kašike kečapa

2 kašike ajvara

100 g maslinki

100 g šampinjona

1/2 glavice crnog luka

3 kisela krastavčića

1 manja sveža paprika

50 g kukuruza šećerca

2 veće konzerve tunjevine

300 g biljnog kačkavalja

1 kesica origana

Priprema:

Testo: U toploj vodi, s dodatkom šećera, stavite kvasac da nadođe. U vanglicu stavite brašno, dodajte ulje i s pripremljenim kvascem zamesite testo. Umešeno testo ostavite da naraste, dok se sprema fil. Fil: Tunjevinu iscedite od ulja i pomešajte je sa sitno iseckanim crnim lukom. Šampinjone isecite na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke isecite na krugove. Ajvar i kečap pomešajte i dobro sjedinite. Dobro podmažite veliki pleh uljem. Naraslo testo rastanjite u veličini pleha. Premažite ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporedite tunjevinu s lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Pospite sa origanom i narendajte krupno biljni kačkavalj. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading