RECEPT ZA SVAKOGA Ukus posne pice će vas ostaviti bez daha!
Niste do sada tako pravili.
Posna pica
Sastojci:
Za testo:
450 g brašna
280 ml vode
70 ml ulja
1/2 kockice kvasca
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
Za fil:
2 kašike kečapa
2 kašike ajvara
100 g maslinki
100 g šampinjona
1/2 glavice crnog luka
3 kisela krastavčića
1 manja sveža paprika
50 g kukuruza šećerca
2 veće konzerve tunjevine
300 g biljnog kačkavalja
1 kesica origana
Priprema:
Testo: U toploj vodi, s dodatkom šećera, stavite kvasac da nadođe. U vanglicu stavite brašno, dodajte ulje i s pripremljenim kvascem zamesite testo. Umešeno testo ostavite da naraste, dok se sprema fil. Fil: Tunjevinu iscedite od ulja i pomešajte je sa sitno iseckanim crnim lukom. Šampinjone isecite na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke isecite na krugove. Ajvar i kečap pomešajte i dobro sjedinite. Dobro podmažite veliki pleh uljem. Naraslo testo rastanjite u veličini pleha. Premažite ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporedite tunjevinu s lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Pospite sa origanom i narendajte krupno biljni kačkavalj. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
Komentari (0)