RECEPT ZA SVAKOGA Ukus posne pice će vas ostaviti bez daha!
Niste do sada tako pravili.
Posna pica
Sastojci:
Za testo:
450 g brašna
280 ml vode
70 ml ulja
1/2 kockice kvasca
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
Za fil:
2 kašike kečapa
2 kašike ajvara
100 g maslinki
100 g šampinjona
1/2 glavice crnog luka
3 kisela krastavčića
1 manja sveža paprika
50 g kukuruza šećerca
2 veće konzerve tunjevine
300 g biljnog kačkavalja
1 kesica origana
Priprema:
Testo: U toploj vodi, s dodatkom šećera, stavite kvasac da nadođe. U vanglicu stavite brašno, dodajte ulje i s pripremljenim kvascem zamesite testo. Umešeno testo ostavite da naraste, dok se sprema fil. Fil: Tunjevinu iscedite od ulja i pomešajte je sa sitno iseckanim crnim lukom. Šampinjone isecite na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke isecite na krugove. Ajvar i kečap pomešajte i dobro sjedinite. Dobro podmažite veliki pleh uljem. Naraslo testo rastanjite u veličini pleha. Premažite ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporedite tunjevinu s lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Pospite sa origanom i narendajte krupno biljni kačkavalj. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
PROTEINSKE BOMBICE Gotove začas, savršene kao užina pre treninga, a tope se u ustima
Ko trenira zna koliko je potreban unos proteina, a ako pritom želite da se zasladite, spojite lepo i korisno. Napravite proteinske bombice, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)