ZDRAVA, SLATKA VEČERA Pica od granole i voća je preukusna, uverite se i sami
Sigurno je ukusa na koji niste navikli.
Slatka pica
Sastojci:
200 g pečenih oraha
5 velikih urmi
250 g domaće granole
3 kašike meda
350 g grčkog jogurta
1/2 kašičice ekstrakta od vanile
1 banana
2 kivija
1 šaka borovnica
Priprema:
U blenderu iseckajte orahe, dodajte urme i blendirajte dok ne dobijete pastu. Prebacite je u činiju, dodajte granolu i dve kašike meda. Veći pleh obložite papirom za pečenje i rukama oblikujte krug i zamrznite na pola sata. U većoj činiji pomešajte jogurt s preostalom kašikom meda i ekstraktom vanile. Ravnomerno rasporedite po podlozi ali nemojte skroz do ivice. Bananu i kivi isecite pa poređajte preko pice i pospite borovnicama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVIMA JE JEDNA OD OMILJENIH Cezar salata na malo drugačiji način!
Možete je nositi na posao kao užinu.
ZNATE LI ŠTA JE MUSAKHAN? Ovakvu vrstu pice sigurno niste probali, a dopašće vam se!
Ovaj specijalitet iz Jordana će vas oduševiti.
OSVEŽAVAJUĆA SALATA Dobro poznat obrok od paradajza i mocarele - neprikosnovena!
Možete je napraviti odmah.
PREDLOG ZA UŽINU ILI DORUČAK Napravite savršenu kašu od prosa
To je žitarica koja čuva vitkost.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)