PRAKTIČNA VEČERA Urolana pica pita može da prođe i kao doručak
Prosta je priprema.
Pica pita
Sastojci:
1/2 kg kora za pitu
1 čaša kisele vode
1/2 čaše ulja
300 g posnog kačkavalja
300 g kečapa
200 g mariniranih šampinjona
prašak za pecivo
origano
Priprema:
Sjedinite kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Kore podelite na dva dela, tako da dobijete dva rolata. Svaku koru obilno poprskajte mešavinom, a svaku drugu ili treću, u zavisnosti od toga koliko kora imate, filujte prvo kečapom, zatim sledeću rendanim kačkavaljem i poslednju šampinjonima. Pospite origanom po ukusu. Uvijte 2 rolata. Stavite u zamrzivač da se zamrzne. Oko sat pre pečenja izvadite i kad se malo opuste, secite na rolatiće, od dva rolata se dobije 24 komada. Ređajte ih u podmazan pleh, premažite kečapom i kačkavaljem.
Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA BRZI DORUČAK ILI VEČERU Starinska pita za svačiji džep
Mekana kao sunđer.
PRAVA PROLEĆNA Pita od raznog zeleniša je ukusna, sočna i jednostavna
Pripremite je još koliko danas.
RECEPT ZA SVAKOGA Ukus posne pice će vas ostaviti bez daha!
Niste do sada tako pravili.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)