PRAKTIČNA VEČERA Urolana pica pita može da prođe i kao doručak
Prosta je priprema.

Pica pita
Sastojci:
1/2 kg kora za pitu
1 čaša kisele vode
1/2 čaše ulja
300 g posnog kačkavalja
300 g kečapa
200 g mariniranih šampinjona
prašak za pecivo
origano
Priprema:
Sjedinite kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Kore podelite na dva dela, tako da dobijete dva rolata. Svaku koru obilno poprskajte mešavinom, a svaku drugu ili treću, u zavisnosti od toga koliko kora imate, filujte prvo kečapom, zatim sledeću rendanim kačkavaljem i poslednju šampinjonima. Pospite origanom po ukusu. Uvijte 2 rolata. Stavite u zamrzivač da se zamrzne. Oko sat pre pečenja izvadite i kad se malo opuste, secite na rolatiće, od dva rolata se dobije 24 komada. Ređajte ih u podmazan pleh, premažite kečapom i kačkavaljem.
Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)