SEPTEMBARSKI KOLAČ Ovo voće mu daje posebnu čar, a mekan kao pamuk

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočan desert za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

kolač sa grožđem
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 2 vanilina šećera
  • 2 dl jogurt
  • 75 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 g bobica grožđa

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe.Sjedinite dobro. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok se ne uhvati korica. Zatim, izvadite pa nanesite bobice grožđa po vrhu. Vratite u rernu i dopecite još 15 do 20 minuta. Pečen kolač ostavite da se prohladi, pa ga pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

šomloi galuška

ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče

17:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.

piletina u sosu od šampinjona

NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića

13:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!

Komentari (0)

Loading