SEPTEMBARSKI KOLAČ Ovo voće mu daje posebnu čar, a mekan kao pamuk
Sočan desert za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 2 vanilina šećera
- 2 dl jogurt
- 75 ml ulja
- 300 g brašna
- 6 kašika mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 500 g bobica grožđa
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt i ulje. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe.Sjedinite dobro. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok se ne uhvati korica. Zatim, izvadite pa nanesite bobice grožđa po vrhu. Vratite u rernu i dopecite još 15 do 20 minuta. Pečen kolač ostavite da se prohladi, pa ga pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
BRZINSKO ČUDO ZA STO! Zapečena testenina sa jogurtom i jajima – gotova za 30 minuta, nestaje iz tepsije!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe
POSNI PASULJ SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, zaboravićete na onaj sa mesom potpuno
Idealno jelo za sve oni koji poste
KUVANI KISELI KUPUS SA BUTKICOM I SLANINOM Starinski recept iz Mrčajevaca, bolji čak i od sarme
Donosimo vam najbolji kiseli kupus sa suvim rebrima po kafanskom receptu iz Mrčajevaca
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JNA Kuvar pokazao dugo čuvani recept za pravi vojnički pasulj
Važno je znati da se pasulj ne meša do zaprške kako bi zrno ostalo celo i kako ne bi zagorevao
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
Komentari (0)