HLEB SA MAKOM Drugačiji i aromatičan, a zamirisaće cela kuća, za one izbirljive
Pravi se lako i brzo, a ukusa koji priča priče.
Potrebno je
- 225 g pšeničnog brašna
- 175 ml tople vode
- 2 velike kašike maka
- 2 velike kašike maslinovog ulja
- 1 velika kašika braon šećera
- 1 mala kašika kvasca
- prstohvat soli
- 1 žumance
- 1 velika kašika mleka
- 1 velika kašika šećera
- 2 velike kašike maka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu sipajte toplu vodu, šećer i kvasac. U zasebnu posudu sipajte brašno, mak, so, pa promešajte. Dodajte ulje u činiju sa kvascem pa polako dodajte u posudu sa brašnom. Zamesite testo, pa ga premažite sa malo ulja i pokrijte providnom folijom. Ostavite na toplom mestu da naraste. Na pobrašnjenu radnu površinu testo podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo razvucite u oblik konopca pa ispletite kao pletenicu. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa pokrijte čistom salvetom i ostavite da naraste. U jednoj posudi umutite žumance sa šećerom i mlekom pa tom mešavinom premažite testo. Pospite sa makom. Pecite hleb pola sata do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
NAAH HLEB U Indiji ga stalno prave, sve sastojke već imate, a hrskav i drugačiji
Donosimo vam recept za tradicionalni indijski hleb, prste da poližete.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)