PIKANTNI UŠTIPCI Slanina i paprika daju poseban šmek, za gurmane i prave ljubitelje ljutog
Klasik na drugačiji način, za one izbirljive.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl mineralne vode
- 150 g belog kukuruznog brašna
- 150 g pšeničnog brašna
- 50 g integralnog pšeničnog brašna
- morska so
- maslinovo ulje za prženje
- 1 glavica luka
- 1 ljuta crvena papričica
- 4 šnite dimljene mesnate slanine
Priprema
U jednoj posudi umutite jaja, pa dodajte so, mleko i mešavinu brašna. Nalijte mineralnu vodu i sjedinite. Smesu kašikom sipajte u tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem. Preko nanesite luk, papričicu i slaninu. Pržite pa okrenite i drugu filovanu stranu, i pržite, dok ne porumene. Vadite uštipke na papirni ubrus da se ocede od viška masti.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI OD MESA Delikates koji se ne odbija, za obrok koji se pamti
Ako volite klasične uštipke, ove sa mlevenim mesom ćete da obožavate.
UŠTIPCI SA MLEVENIM MESOM U savršenom slasnom spoju ukusa, za gurmane i one izbirljive
Klasik bez premca u kombinaciji sa mlevenim mesom.
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BANANA UŠTIPCI BOLJI OD OBIČNIH Savršeni za doručak ili užinu, klasik na drugačiji način
Slasni i drugačiji, osvojiće i one koji ne vole uštipke.
HAVANA TORTA Nepečena poslastica od samo 6 sastojaka, a mekana kao duša
U sočnom spoju sa lešnicima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
ČUVAJTE KROMPIR OVAKO I TRAJAĆE VAM MESECIMA Trikovi koji nema kome neće uspeti
Ako ga budete pravilno čuvali, može da potraje mesecima.
PARMIĐANA Italijanski delikates sa patlidžanom koji podseća na musaku, a još 5 puta sočniji
Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.
TAJNI SASTOJAK ZA MESO Neće biti žilavo ni tvrdo već mekano i sočno
Primenite savet ruske kuvarice i uživajte u savršenom ručku.
Komentari (0)