PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
Potrebno je
- 4 crvene pečene paprike
- 3 jajeta
- 200 g feta sira
- 100 ml jogurta
- 100 g kisele pavlake
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike ulja
- So i biber po ukusu
- Svež peršun (po želji)
Priprema:
U dubljoj posudi, umutite jaja, pa dodajte jogurt, pavlaku i ulje. Zatim dodajte izmrvljen feta sir i sve dobro sjedinite. U posebnoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa postepeno dodajte u smesu sa jajima. Sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Umešajte ispečene paprike u smesu, dodajte so i biber po ukusu, kao i svež peršun ako volite. Podmažite pleh uljem i izlijte smesu. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju i ne postane čvrsta na dodir. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA PAPRIKAMA RAJ ZA NEPCA Idealna za doručak ili večeru, najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
PITA SA PAPRIKAMA NESTAJE SA STOLA PRVA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Zasitna i preukusna, svi će vam tražiti dodatno parče.
ZLATNA PITA SA PAPRIKAMA Hrskava spolja, sočna iznutra, pravo čudo u tepsiji
Nestaće sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA SA PAPRIKAMA Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, nema joj ravne
Sočna i slasna, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)