PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
Potrebno je
- 4 crvene pečene paprike
- 3 jajeta
- 200 g feta sira
- 100 ml jogurta
- 100 g kisele pavlake
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike ulja
- So i biber po ukusu
- Svež peršun (po želji)
Priprema:
U dubljoj posudi, umutite jaja, pa dodajte jogurt, pavlaku i ulje. Zatim dodajte izmrvljen feta sir i sve dobro sjedinite. U posebnoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa postepeno dodajte u smesu sa jajima. Sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Umešajte ispečene paprike u smesu, dodajte so i biber po ukusu, kao i svež peršun ako volite. Podmažite pleh uljem i izlijte smesu. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju i ne postane čvrsta na dodir. Prijatno!
Možda vas zanima:
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda
PITA SA KUPUSOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, ukusa koji priča priče
Držaće vas dugo sitim, a idealna za doručak ili večeru.
PITA SA JABUKAMA Teta Mira nam je dala dugo čuvani recept, prste da poližete
Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.
MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
KREMASTA KROMPIR ČORBA Delikates "na kašiku" u slasnom spoju sa slaninom, a ukusa koji priča priče
Još kremastija i aromatičnija, pravićete stalno.
OČISTITE ZARĐALE SLIVNIKE I SUDOPERU Bez ribanja i struganja, za 10 minuta će se sijati kao ogledalo
Umesto da satima ribate primenite ovaj jednostavni trik.
PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
BRIOŠ Tradicionalni slatki hleb iz Francuske koji se savršeno slaže sa šoljicom kafe
Svaki zalogaj je raj za nepca, a čokolada mu daje poseban šmek.
Komentari (0)