PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.

Potrebno je
- 4 crvene pečene paprike
- 3 jajeta
- 200 g feta sira
- 100 ml jogurta
- 100 g kisele pavlake
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike ulja
- So i biber po ukusu
- Svež peršun (po želji)
Priprema:
U dubljoj posudi, umutite jaja, pa dodajte jogurt, pavlaku i ulje. Zatim dodajte izmrvljen feta sir i sve dobro sjedinite. U posebnoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa postepeno dodajte u smesu sa jajima. Sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Umešajte ispečene paprike u smesu, dodajte so i biber po ukusu, kao i svež peršun ako volite. Podmažite pleh uljem i izlijte smesu. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju i ne postane čvrsta na dodir. Prijatno!
Možda vas zanima:

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

DOMAĆA GIBANICA Jednostavni recept za omiljenu srpsku pitu
Pravi se lako, i uspeva svima.

POSNA PITA SA SPANAĆEM I KROMPIROM Slasna i drugačija, za savršeno jutro
Sočna i ukusna, pravićete stalno.

NEODOLJIVA PITA SA KRUŠKAMA Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za svako doba dana
Sočna i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)