PITA SA PAPRIKAMA RAJ ZA NEPCA Idealna za doručak ili večeru, najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
Potrebno je
- 500 g kore za pitu
- 4 jaja
- 3 dl jogurta
- 2 dc kisele pavlake
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 dl ulja
- 20 g brašna
- 8 pečenih crvenih paprika
- 500 g kravljeg sira
- 250 g šunke
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite pečenu papriku pa je ocedite. Dodajte šunku i kravlji sir pa sjedinite i ostavite sa strane. Zasebno umutite jaja, jogurt, kiselu pavlaku, so, ulje, brašno i prašak za pecivo. U pleh obložen pek papirom stavite dve kore pa ih premažite filom sa jajima, pa drugim filom. Tako ređajte sve do utroška materijala. Prelijte malo pitu sa prvim filom. Secite na kockice. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
PITA SA PAPRIKAMA NESTAJE SA STOLA PRVA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Zasitna i preukusna, svi će vam tražiti dodatno parče.
ZLATNA PITA SA PAPRIKAMA Hrskava spolja, sočna iznutra, pravo čudo u tepsiji
Nestaće sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA SA PAPRIKAMA Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, nema joj ravne
Sočna i slasna, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)