DOMAĆA KREMPITA Budi uspomene na dane detinjstva i bakinu kuhinju, a topi se u ustima
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 200 g šećera
- 1 lisnato testo
- 2 pudinga od vanile
- 6 jaja
- 4 kašike brašna
- 1,4 l mleka
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca pomešajte sa 150 g šećera, pudingom, brašnom i 4 dl mleka. U litri ključalog mleka prokuvajte smesu, da dobijete kao puding. Belanca umutite pa pomešajte sa ostatkom šećera u čvrst šne. Uz lagano mešanje pomešajte smesu sa prethodnim pudingom. Razvucite lisnato testo da bude tanko, pa ga izbockajte viljuškom. Pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim prepolovite lisnato testo pa polovinu premažite pripremljenom smesom. Drugu polovinu iseckajte na kvadratiće pa poređajte preko krema. Pospite krempitu šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
BOSTONSKA KREMPITA Tradicionalni američki kolač mekan kao pamuk, a topi se u ustima
Nastala u 19 veku, iz ruke francuskog kuvara koji je u to vreme radio u Bostonu, u hotelu Parker House Hotel.
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)