POHOVANE KRMENADLE SLASNIJE OD KLASIČNIH Za gurmane i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Nestaće sa stola čim se postave.
Potrebno je
- 4 krmenadle
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica sušenog origana ili peršuna (opciono)
- ulje za prženje
Priprema:
Krmenadle operite i osušite papirnim ubrusom, pa ih začinite solju, biberom i sušenim začinima po izboru. Pripremite tri posude: u prvu stavite brašno, u drugu umućeno jaje, a u treću prezle. Svaku krmenadlu prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućeno jaje, a na kraju u prezle, dobro pritiskajući da se prezle zalepe. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite pohovane krmenadle dok ne postanu zlatnosmeđe, otprilike 4-5 minuta sa svake strane. Gotove krmenadle izvadite na papirni ubrus da se ocedi suvišak ulja. Poslužite tople, uz prilog po izboru, poput salate ili krompira. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
ODMRZNITE MESO ZA SAMO 5 MINUTA Biće mekano i sočno, a trik provereno radi
Ako ste zaboravili da izvadite meso iz zamrzivača, dovoljno je da primenite ovaj jednostavni trik.
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
POHOVANE KRMENADLE SLASNIJE OD KLASIČNIH Za gurmane i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Nestaće sa stola čim se postave.
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
GREŠKE KADA KUVATE TESTENINU Promenite ovo i biće sočna i mekana umesto lepljiva i prekuvana
Iako deluje jednostavno skuvati testeninu dešava se da se zalepi za šerpu ili bude gnjecava.
ŠTRUDLA SA KOKOSOM Mirisna poslastica koja vraća u dane sa letovanja, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kokosa.
BAJADERA Starinski slatkiš bez kog ne može da prođe nijedna slava, a budi sva čula
Svi je vole, a uspeće i početnicima.
Komentari (0)