POHOVANE KRMENADLE SLASNIJE OD KLASIČNIH Za gurmane i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Nestaće sa stola čim se postave.
Potrebno je
- 4 krmenadle
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica sušenog origana ili peršuna (opciono)
- ulje za prženje
Priprema:
Krmenadle operite i osušite papirnim ubrusom, pa ih začinite solju, biberom i sušenim začinima po izboru. Pripremite tri posude: u prvu stavite brašno, u drugu umućeno jaje, a u treću prezle. Svaku krmenadlu prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućeno jaje, a na kraju u prezle, dobro pritiskajući da se prezle zalepe. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite pohovane krmenadle dok ne postanu zlatnosmeđe, otprilike 4-5 minuta sa svake strane. Gotove krmenadle izvadite na papirni ubrus da se ocedi suvišak ulja. Poslužite tople, uz prilog po izboru, poput salate ili krompira. Prijatno!
Možda vas zanima:
GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.
TAJNA SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE Ovo će dati poseban šmek, a evo kako je prave u vrhunskim restoranima
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)