6 TRIKOVA ZA NAJSOČNIJE LAZANJE Imaće hrskavu koru i slasan nadev, a ovo će dodati na ukusu

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Primenite jednostavne trikove i uživajte u omiljenom jelu.

lazanje u bešamel sosu
Shutterstock

6 trikova za najlepše lazanje

1. Nikako nemojte puno tečnosti da dodajete u sos, on ne treba da curi sa strane.

2. Najbolje je da koristite suve listove testenine sa jajima. Zadržaće svilenkastu teksturu.

3. Možete da dodate polako krčkanu govedinu iscepkanu na manje komade umesto mlevenog mesa.

4. Ako stavljate mleveno meso najbolje dodajte i malo sitno seckane slaninice, dodaće na ukusu.

5. Pospite lazanje sirom da bi bile hrskave.

6. Služite ih tople, ali ne i vruće
 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading