BAKLAVA SA MAKOM Starinska poslastica u aromatičnom spoju ukusa, kao osmišljena za slavsku trpezu
Sočna i slatka, a mak joj daje poseban šmek.
Potrebno je
- 500 g kora za pite
- 300 g mlevenog keksa
- 3 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- ulje za prskanje kora
Za preliv:
- 1 l vode
- 800 g šećera
- 1 limun
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj šerpi zakuvajte vodu i šećer, pa dodajte limun sečen na kolutove. Kuvajte oko 5 minuta, pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, i još malo umutite. Dodajte mleveni keks, da smesa bude baš gusta. Prvu koru poprskajte uljem, pa preko stavite drugu koru. I nju poprskajte uljem pa stavite treću koru. Nanesite fil od keksa. Dobro zarolajte. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Rolate secite pa ih premažite uljem. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Hladnim prelivom prelijte vruću baklavu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi magiju iz 1001 noći, po dugo čuvanom receptu
Još sočnija od one klasične.
BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja će vas oboriti s nogu, po receptu teta Živke
Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)