BAKLAVA SA MAKOM Starinska poslastica u aromatičnom spoju ukusa, kao osmišljena za slavsku trpezu
Sočna i slatka, a mak joj daje poseban šmek.
Potrebno je
- 500 g kora za pite
- 300 g mlevenog keksa
- 3 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- ulje za prskanje kora
Za preliv:
- 1 l vode
- 800 g šećera
- 1 limun
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj šerpi zakuvajte vodu i šećer, pa dodajte limun sečen na kolutove. Kuvajte oko 5 minuta, pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, i još malo umutite. Dodajte mleveni keks, da smesa bude baš gusta. Prvu koru poprskajte uljem, pa preko stavite drugu koru. I nju poprskajte uljem pa stavite treću koru. Nanesite fil od keksa. Dobro zarolajte. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Rolate secite pa ih premažite uljem. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Hladnim prelivom prelijte vruću baklavu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Ako volite klasičnu ovu ćete obožavati, sočna i aromatična
Mak daje poseban šmek, najbolje stavite odmah duplu meru.
BAKLAVA SA MAKOM Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, prste da poližete
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate. Fenomenalna poslastica idealna i kao posluženje za prazničnu ili slavsku trpezu, najbolje stavite odmah duplu meru.
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
POSNA MIMOZA SALATA Imamo recept za najbolje predjelo koje svi u Srbiji obožavaju
Mimoza salata je klasik, ali ova posna verzija može slobodno da joj stane na crtu
Čorba od spanaća, greje dušu i telo: Idealna za hladne dane, puna vitamina i minerala (RECEPT)
Osim što je savršen obrok za zimske dane, ova supa pruža bogatstvo vitamina, minerala i vlakana, a uz to je izuzetno ukusna i laka za pripremu
BAKLAVA SA MAKOM Starinska poslastica u aromatičnom spoju ukusa, kao osmišljena za slavsku trpezu
Sočna i slatka, a mak joj daje poseban šmek.
BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Spolja hrskavi, unutra mekani, a tajna je u jednom sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet
Ne postoji niko ko ne voli vruće uštipke. Uz pavlaku, sir ili krem, domaći džem ili šećer i cimet postaju najbolji doručak.
Komentari (0)