BAKLAVA SA MAKOM Starinska poslastica u aromatičnom spoju ukusa, kao osmišljena za slavsku trpezu
Sočna i slatka, a mak joj daje poseban šmek.
Potrebno je
- 500 g kora za pite
- 300 g mlevenog keksa
- 3 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- ulje za prskanje kora
Za preliv:
- 1 l vode
- 800 g šećera
- 1 limun
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj šerpi zakuvajte vodu i šećer, pa dodajte limun sečen na kolutove. Kuvajte oko 5 minuta, pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, i još malo umutite. Dodajte mleveni keks, da smesa bude baš gusta. Prvu koru poprskajte uljem, pa preko stavite drugu koru. I nju poprskajte uljem pa stavite treću koru. Nanesite fil od keksa. Dobro zarolajte. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Rolate secite pa ih premažite uljem. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Hladnim prelivom prelijte vruću baklavu. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Ako volite klasičnu ovu ćete obožavati, sočna i aromatična
Mak daje poseban šmek, najbolje stavite odmah duplu meru.
BAKLAVA SA MAKOM Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, prste da poližete
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate. Fenomenalna poslastica idealna i kao posluženje za prazničnu ili slavsku trpezu, najbolje stavite odmah duplu meru.
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)