GURMANSKA PITA OD MESA Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 500 g tanke kore za pitu
- 2 glavice crnog luka
- nekoliko čenova belog luka
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- so
- biber po ukusu
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 250 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 100 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Sitno iseckajte crni luk pa ga propržite na ulju. Dodajte mleveno meso pa dobro prodinstajte. Dodajte so i biber. Zatim umutite jaja pa dodajte so, jogurt, prašak za pecivo i kiselu vodu. Poređajte 4 kore pa nanesite 2 kašike fila. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Kad ostanu dve kore njime prekrijte pitu. Secite na željene parčiće pa prelijte prelivom od jaja. Pustite 10 minuta da kore upiju preliv pa pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite pitu toplu uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
GRČKA SPANAKOPITA BUDI SVA ČULA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, savršena za doručak
Najbolje služite uz šolju jogurta.
SPANAKOPITA ZA PRAVE GURMANE Grčki specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja
Fenomenalna pita savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
SPANAKOPITA Sočni nadev u spoju sa hrskavim korama, vratiće vas u dane letovanja u Grčkoj
Grčki specijalitet oboriće s nogu sve koji ih budu probali.
SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)