ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Neodoljive i slasne, a krepe organizam u trenu
Neodoljive i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 6 kašika prezli
- mleveni biber
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- suvi biljni začin, origano, bosiljak
- kašika brašna
- 500 ml paradajz sosa
Priprema
Crni i beli luk itno iseckajte pa pomešajte sa mlevenim mesom. Umešajte jedno jaje, 6 kašika prezli (po potrebi više), malo mlevenog bibera, kašika suvog biljnog začina. Sjedinite dobro pa pustite da odstoji u frižideru oko sat vremena. Rukom oblikujte loptice pa ih propržite na ulju na laganoj vatri. Nakon što porumene sa svih strana, umešajte kašiku brašna pa pržite dok dobro ne porumene. Dodajte kašiku brašna pa umešajte paradajz sos i vodu. Začinite sos pa krčkajte sa ćuftama još 20 ak minuta na tihoj vatri.Služite uz pire krompir.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U SOSU PO RECEPTU DARKA LAZIĆA Sočne i mekane
Popularni pevač Darko Lazić veliki je gurman. U nastavku sledi njegov recept za ove preukusne ćufte u paradajz sosu.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.
MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
ĆUFTE U SOSU Fenomenalne i sočne, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasne i ukusne, najbolje služite uz krompir pire.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)