PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.
Potrebno je:
- 600 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 100 g pirinča
- 1 jaje
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 2 paradajza
- 12 paprika babura
- 1 kašika brašna
- 0,5 l paradajz soka
- malo ulja
- malo soli
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Operite paprike pa im izvadite peteljke i očistite ih od semenki. Sitno iseckajte crni luk pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso pa ga pomešajte sa dinstanim lukom i začinite. Prodinstajte još malo pa umešajte pirinač i jedno jaje. Promešajte pa punite paprike. Tankim komadom svežeg paradajza zatvorite otvore paprika. U duboku šerpu ređajte punjene paprike pa sipajte vodu do nivoa paprika. Kuvajte oko sat vremena na laganoj vatri. Sipajte malo ulja u jednu šerpicu pa dodajte kašiku brašna. Polako propržite pa dodajte malo mlevene začinske paprike. Gotovu zapršku dodajte u šerpu sa paprikama pa sipajte paradajz sok i kuvajte 15 minuta.
Možda vas zanima:
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.
ŠARENI BUREK Sočan i preukusan, ovakav do sada niste jeli
Ukusan i sočan, prste da poližete.
OČISTITE JETRU NA JEDNOSTAVAN NAČIN Priprema je jednostavna, a zdravo je za ceo organizam
Potrebna vam je samo voda i još jedan sastojak, a odličan je čistač jetre.
Komentari (0)