MIRISNA ČOKOLADNA PLETENICA Bogatog ukusa, a savršena za užinu, prste da poližete

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

čokoladna pletenica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g lisnatog testa
  • 150 g čokolade
  • 5 banana
  • 2 jaja

Priprema:
Banane iseckajte na kolutove, a čokoladu izrendajte. Pomešajte i podelite na 2 dela. Rastanjite odleđeno lisnato testo. Po sredini svakog pravougaonika rasporedite fil. Testo s obe strane fila isecite na poprečne trake širine 2 cm i složite ih unakrsno preko fila. Stavite u podmazan pleh i premažite umućenim jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Da li ste znali da kašika mlevene kafe može brzo zaustaviti dijareju? Tanini u kafi stežu creva i smanjuju lučenje tečnosti, pomažući varenju. Takođe, crna kafa bez dodataka može umiriti stomak i usporiti rad creva, dok njena blaga gorčina podstiče ravnotežu u digestivnom sistemu. #mojatrpeza #trpeza #kafa #viralvideos #kuhinjarecepti #kuhinja #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)