DOMAĆI PROTEINSKI HLEB Zdrav i ukusan, pravićete stalno
Dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 300 g posnog sira
- 100 g mlevenih badema
- 100 g seckanih lanenih semena
- 125 g izdrobljenih ovsenih pahuljica
- 1 kašičica soli
- 6 g praška za pecivo
- 8 belanaca
- 2 kašike susama
- 2 kašike semenki bundeve
- 2 kašike suncokretovih semenki
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlevene bademe, seckani lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke. Onda dodajte umućena belanca i sveži sir i dobro promešajte. Pleh obložite pek papirom. Izlijte smesu, pospite susamom i pecite hleb 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ga stavite na rešetku da se prohladi.
Možda vas zanima:
JEZEKILJEV HLEB ZA DUGOVEČNOST Po receptu starom 2500 godina
Biće mekan i sočan kao duša.
FRANCUSKI BAGET NA DOMAĆI NAČIN Mekan kao duša, a biće podjednako svež i sutradan
Cela kuća zamiriše dok se peče.
DOMAĆI HLEB OD SAMO 2 SASTOJKA Spolja hrskav, a iznutra mekan kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB MAMI I MIRISOM I UKUSOM Spolja hrskav, a iznutra mekan
Samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)