TRIKOLORE TORTA Fenomenalna čokoladna poslastica za sve svečane prilike
U savršenom spoju sa tri vrste čokolade, bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 150 g čokolade
- 70 g maslaca
- 4 kašike šećera
- 1 kašika brašna
Za fil:
- 500 g maskarpone sira
- 2 kesice vanilin šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mlečene čokolade
- 100 g bele čokolade
- 100 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Na pari otopite čokoladu. Mikserom umutite šećer i žumanca, pa u tu smesu dodajte otopljenu čokoladu i kašiku brašna. Mutite ostatak belanca dok ne dobijete smesu kao šlag, pa dodajte u prethodnu smesu. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Otopite na pari belu čokoladu sa vanilinim šećerom. Ostale čokolade otopite zasebno. U jednoj posudi umutite maskarpone sir sa šećerom, a u drugoj slatku pavlaku. Sjedinite obe smese. Zatim podelite na 3 dela pa u svaki dodajte drugu vrstu čokolade. Preko kore prvo nanesite taman fil, pa braon pa beli. Dekorišite čokoladnom glazurom. Ostavite u frižideru da se torta prohladi i stegne.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)