TRIKOLORE TORTA Fenomenalna čokoladna poslastica za sve svečane prilike
U savršenom spoju sa tri vrste čokolade, bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 150 g čokolade
- 70 g maslaca
- 4 kašike šećera
- 1 kašika brašna
Za fil:
- 500 g maskarpone sira
- 2 kesice vanilin šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mlečene čokolade
- 100 g bele čokolade
- 100 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Na pari otopite čokoladu. Mikserom umutite šećer i žumanca, pa u tu smesu dodajte otopljenu čokoladu i kašiku brašna. Mutite ostatak belanca dok ne dobijete smesu kao šlag, pa dodajte u prethodnu smesu. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Otopite na pari belu čokoladu sa vanilinim šećerom. Ostale čokolade otopite zasebno. U jednoj posudi umutite maskarpone sir sa šećerom, a u drugoj slatku pavlaku. Sjedinite obe smese. Zatim podelite na 3 dela pa u svaki dodajte drugu vrstu čokolade. Preko kore prvo nanesite taman fil, pa braon pa beli. Dekorišite čokoladnom glazurom. Ostavite u frižideru da se torta prohladi i stegne.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)