DIPLOMATSKA TORTA Raskošna starinska poslastica prepuna oraha i fila
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore – peku se tri po:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 100 gr mlavenih oraha
- ravna kašika brašna
Fil I:
- 5 žumanaca
- 4 kašike brašna
- 5 kašika šećera
- 500 ml mleka
- 125 gr margarina ili maslaca
Fil II:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 125 g margarina ili maslaca
Još:
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto belanca sa šećerom. Dodajte brašno i mlevene orahe, pa sjedinite varjačom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak još dva puta, da dobijete tri kore. Sjedinite žumanca, šećer i brašno, pa sipajte malo hladnog mleka, a ostatak ostavite da provri.Razmućenu smesu zakuvajte u mleku, uz neprestano mešanje sve dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i prekrijte folijom, pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto žumanca sa šećerom, pa kuvajte 10 minuta. Zatim, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Margarin umutite pa dodajte u jedan fil. Drugi margarin umutite pa pomešajte sa čokoladnim kremom. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa dodajte dve kašike filovima i umutite. Preko prve kore stavite jedan fil, pa drugi pa premažite slojem pavlake, druga kora, jedan pa drugi fil, sloj pavlake, pa treća kora. Dekorišite tortu ostatkom slatke pavlake.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)