DIPLOMATSKA TORTA Raskošna starinska poslastica prepuna oraha i fila
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za kore – peku se tri po:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 100 gr mlavenih oraha
- ravna kašika brašna
Fil I:
- 5 žumanaca
- 4 kašike brašna
- 5 kašika šećera
- 500 ml mleka
- 125 gr margarina ili maslaca
Fil II:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 125 g margarina ili maslaca
Još:
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto belanca sa šećerom. Dodajte brašno i mlevene orahe, pa sjedinite varjačom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak još dva puta, da dobijete tri kore. Sjedinite žumanca, šećer i brašno, pa sipajte malo hladnog mleka, a ostatak ostavite da provri.Razmućenu smesu zakuvajte u mleku, uz neprestano mešanje sve dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i prekrijte folijom, pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto žumanca sa šećerom, pa kuvajte 10 minuta. Zatim, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Margarin umutite pa dodajte u jedan fil. Drugi margarin umutite pa pomešajte sa čokoladnim kremom. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa dodajte dve kašike filovima i umutite. Preko prve kore stavite jedan fil, pa drugi pa premažite slojem pavlake, druga kora, jedan pa drugi fil, sloj pavlake, pa treća kora. Dekorišite tortu ostatkom slatke pavlake.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)